Najnovije

Porodice kosmetskih žrtava o izveštaju UN

BEOGRAD - Udruženje porodica kindapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji u potpunosti podržava Savetodavnu komisiju za ljudska prava UN kojom predsedava Marek Novicki, jer, kako se navodi u današnjem saopštenju, dokazano je da misija UNMIK-a nije sprovela efikasnu istragu u slučajevima vezanim za trgovinu ljudskim organima.
UNMIK

UNMIK

"Porodice žrtava u tom izveštaju vide možda poslednju šansu da će doći do pravde i za srpske žrtve", navedeno je u saopštenju Udruženja kindapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji. U tom udruženju tvrde da se godinama krilo i ćutalo o trgovini ljudskim organima u Albaniji i da su mnogi iz NATO alijanse, KFOR-a, UNMIK-a, saučesnici zločinima nad Srbima. "Dokaz za to je da je u izveštaju komisije za ljudska prava UN, objavljeno da su oteti i kindapovani Srbi, civili, policajci i vojnici zatvarani u američku bazu "Bondstil", dodaju u Udruženju porodica kindapovanih i ubijenih. Porodice žrtava zatražile su da im se odgovori da li su oteti Srbi i dalje u tom zatvoru, da li je pravedno da, kako kažu, vođe UČK-a budu "premijeri-predsednici-ministri takozvane Republike Kosovo".
Pročitajte još:Velike teškoće pred Srbijom tokom 2015. godine!?
"Po cenu sopstvenih života tražićemo odgovornost NATO-a, KfOR-a, UNMIKA-a, EULEKS-a koji su odgovorni za živote naših najmilijih po rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti", poručilo je to udruženje. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA