Najnovije

Skijanje na Jahorini

PALE - Na lokalitetu početne stanice gondole Jahorina Ekspres, danas je svečano otvoreno novo skijalište Gornje Pale - Ravna planina.
Jahorina (Foto: Vikipedija)

Jahorina (Foto: Vikipedija)

Stazu koja ispunjava sve standarde za održavanje vrhunskih takmičenja, simbolično su otvorili reprezentativci BiH u alpskom skijanju Marko Šljivić, Žana Novaković i Marko Rudić. Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović poručila je da su sve ivesticije u Srpskoj dobrodošle, bez obzira da li je reč o javnom ili privatnom sektoru. Obećala je i da će svi olimpijci iz Republike Srpske dobiti stipendije. Ski-centar, koji je deo projekta gondole Pale – Jahorina, kao i projekta "Ćiro" koji će prugom uskog koloseka povezivati Sarajevo i Pale, ponudio je danas besplatno skijanje za decu i odrasle na besprekorno pripremljenoj stazi dužine 1.200 metara, do čijeg se vrha stiže liftom kapaciteta 800 skijaša na sat. Ovaj novi ski-centar nalazi u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na tri kilometra od centra Pala. Gostima će na raspolaganju biti parking za veliki broj automobila i autobusa, dečiji lift, kao i dečiji zimski ski-vrtić, te novoizgrađeni restoran Gondola. Organizator ovog događaja kompanija Majneks Pale pružio je gostoprimstvo i obezbedio dobru zabavu za posetioce i domaće i međunarodne goste. Čestitke za ovaj projekat uputili su i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.
Pročitaajte još:(VIDEO) Izgoreo stadion u Kosovskoj Mitrovici!PAŽNJA: 18.000 pokvarenih torti sa kragujevačke deponije u prodaji širom Srbije!Divlji vepar izazvao haos u centru Vlasenice
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA