Najnovije

Kosačov: Oland poslao pozitivne signale, ali...

MOSKVA - Predsednici odbora za spoljnu politiku u Dumi i Savetu federacije (donjem i gornjem domu ruskog parlamenta) pozdravili su danas zalaganje francuskog predsednika fransoa Olanda za ukidanje sankcija Rusiji, ističući da je on za "smanjenje napetosti", ali i da ukidanje sankcija ne treba povezivati sa napretkom u rešavanju ukrajinske krize.
Konstantin Kosačov (Foto: vnm.rs.gov.ru)

Konstantin Kosačov (Foto: vnm.rs.gov.ru)

Predsednik Spoljnopolitičkog odbora Dume Aleksej Puškov napisao je na svom Tviter nalogu da je Oland, "za razliku od Merkelove, koja je izgubila ulogu glavnog partnera Moskve u pregovorima, izabrao liniju smanjenja napetosti između EU i Rusije", preneo je TASS. Predsednik Komiteta za međunarodna pitanja u Savetu federacije, Konstantin Kosačov, pozdravio je reči francuskog predsednika, ali je izrazio razočaranje što se ukidanje sankcija povezuje sa napretkom u rešavanju ukrajinske krize. Kosačov je, takođe, pozvao lidere EU da se u pitanju sankcija rukovode zdravim razumom a ne emocijama. Prema njegovim rečima, izjave Olanda i "signali koji dolaze iz drugih evropskih prestonica - Berlina, Rima, svedoče da se situacija, makar i polako, ipak razvija u željenom smeru". Kosačov je dodao da se Olandova izjava ne može smatrati znakom raskola u političkoj eliti EU jer "jedinstvenog fronta" nikada nije ni bilo. Ruski senator je uveren da Brisel treba da posluša glasove koji se čuju i iz Mađarske, Slovačke i Finske, koje su od početka bile vrlo skeptične prema sankcijama. "Progres u rešavanju ukrjinske krize ne zavise od pozicije Rusije ili neke druge strane. On zavisi od postupanja, pristupa i pozicija same ukrajinske vlasti", rekao je Kosačov, ponavljajući da je ukrajinska kriza "unutrašnja", navodi TASS.
Pročitajte još:Oland: Treba ukinuti sankcije RusijiŠta kao svoj najveći uspeh u 2014. godini vide Putin, Obama, Asad, Merkelova, Oland i Kim DŽong Un?Štajnmajer: Verujem da ćemo u novoj 2015. godini doći do mira u Ukrajini
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA