Najnovije

Učestvujte u srpskom kolu od šest kilometara!

NOVI SAD - Folklorno udruženje Veliko kolo iz novosadskog predgrađa Veternika pozvalo je sva zainteresovana kulturno-umetnička društva iz bivše Jugoslavije i pojedince da učestvuju u najvećem i najdužem srpskom kolu, koje bi kao takvo ušlo Ginisovu knjigu rekorda.
Kolo za ginisa (Foto: Vikipedija)

Kolo za ginisa (Foto: Vikipedija)

U pozivu Udruženja navodi se da je planirano da u manifestaciji učestvuje 15.000 ljudi u narodnim nošnjama. Krug grandioznog kola bio bi dužine šest kilometara, a išao bi kroz novosadski Bulevar kneza Miloša, Futoški put, Bulevar Evrope i Bulevar vojvode Stepe. Organizator objašnjava da u manifestaciji, osim KUD-ova iz bivše Jugoslavije, mogu da učestvuju i pojedinci "od sedam do 77 godina". U pozivu Udruženja navodi se i da će u ovom projektu Velikog kola sigurno učestvovati KUD-ovi iz Srbije, Crne Gore, BiH, te da će manifestacija biti međunarodnog karaktera. Prema objašnjenju organizatora, u pripremnoj fazi projekta svim KUD-ovima, koji se prijave za učešće i koji prođu selekciju, biće poslat snimak sa koracima i melodijom da bi svi uvežbali iste varijante koraka i uz istu dužinu trajanja igre. U navedenim bulevarima biće postavljeno ozvučenje po punktovima kako bi svi učesnici čuli muziku i igrali u isto vreme. Predviđeno je da se u Velikom kolu igraju tri igre: Veliko bačko kolo, Užičko kolo i Katanka, a organizator ističe da će se brojati samo učesnici u narodnim nošnjama.
Pročitajte još:Srbin ušao u Ginisa: uradio 30.000 trbušnjaka bez predaha Rekord za Ginisa: Pušta bradu od Vidovdana 1988! Srbija obara Ginisov rekord proslavom 100 godina od Kolubarske bitke?!
Zainteresovani mogu da se jave na mejl velikokolo@gmail.com, posle čega će dobiti formular, a sve detaljnije informacije nalaze se na zvaničnom portalu Folklornog udruženja Veliko kolo. Ginisovska manifestacija Veliko kolo planirano je da bude održana 4. oktobra. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA