Najnovije

Mrtva trka Ive i Kolinde

ZAGREB - Mrtva trka predsedničkih kandidata Ive Josipovića (SDP) i Kolinde Grabar Kitarović (HDZ) nakon TV duela, a uoči drugog kruga izbora za šefa hrvatske države, koji je gledalo preko 800 hiljada građana, pišu hrvatski mediji.
Kroacija (Foto: unizg.hr)

Kroacija (Foto: unizg.hr)

Anketa koju je za RTL sprovela agencija Promocija Plus na uzorku građana u svim hrvatskim županijama, kako se navodi, potvrđuje da se radi o najneizvesnijim izborima u istoriji Hrvatske i da su građani podeljeni između dva kandidata. Josipović i Grabarova su ocenjeni "čvrstim trojkama", s tim što je Josipović za nijansu bolji i dobio je 3,11 u odnosu na Grabarovu koja je ocenjena sa 3,07. RTL piše da je kandidatkinja HDZ-a dobila više petica od aktualnog predsednika koji je dobio jednak broj trojki, više vrlo dobrih, ali i znatno više dvojki. Kada je reč o utisku građana o kandidatima u duelu, i tu se vodi mrtva trka. Nastup Ive Josipovića pozitivnim smatra 51 odsto ispitanih građana, dok se ya Kolindu Grabar Kitarović opredelilo 50 odsto. Loš utisak je, prema istom istraživanju, Josipović ostavio kod 30,3 odsto građana, a nastup njegove izazivačice negativno je ocenilo nešto manje građana - njih 28,3 posto, piše portal RTL-a. Inače, Grabarova je kasno sinoć na svom fejsbuk profilu objavila fotografiju sa generalom Antom Gotovinom, njegovom suprugom Dunjom i prijatlejima među kojima je i načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov.
Pročitajte još:Linta o ratnim zločinima nad Srbima
Grabarova je uz fotografiju napisala: "Na putu za Zadar svratila sam kod mojih Dunje i Ante... Hvala im na gostoprimstvu", preneo je zagrebački Jutarnji list. Upitana da li to znači da ima podršku Gotovine na predsedničkim izborima, ona je odgovorila da je to pitanje za njega, ali da su prijatelji i da ga je zbog toga posetila sa svojim saradnicima. List podseća da je general Gotovina sredinom decembra izjavio da neće dati podršku nijednom kandidatu za Pantovčak, te da su građani tu da izaberu sami. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA