Najnovije

Pajtić: DS podržala Briselski sporazum zbog evrointegracija

BEOGRAD - Aktuelna vlast rizikuje nastavak evrointegracija time što ne sprovodi ono što je ugovoreno Briselskim sporazumom, smatra lider DS Bojan Pajtić.
Pajtić (Foto: DS Foto servis)

Pajtić (Foto: DS Foto servis)

On u intervjuu za Danas takođe tvrdi da predsednik Srbije Tomislav Nikolić, svestan sadržine Briselskog sporazuma, pokušava da se nizom izjava distancira od Vlade i priđe biračima SNS koji su iznevereni pričama o ulasku u EU i saradnji sa Zapadom. "Vlada će ponovo ignorisati predlog Nikolića kao i prošli put, a on će pričati kako je ipak nešto ponudio. Time će svi zajedno zamajavati oba dela biračkog tela – i onaj proevropski i onaj evroskeptični. Ovo nije ništa drugo sem još jednog igrokaza u režiji SNS u kome se uloge dobrog i lošeg policajca menjaju u zavisnosti od toga ko je publika", naveo je Pajtić, komentarišući izjavu predsednika Srbije da bi građani pre bili siromašni nego što bi pristali na priznanje Kosova. Prema njegovim rečima, DS je podržala Briselski sporazum jer je on značio i nastavak evropskih integracija.
Pročitajte još:Mitropolit Amfilohije uputio poruku vernicima povodom Božića
"Ova vlast sada rizikuje nastavak integracija time što ne sprovodi ono što je tim sporazumom ugovoreno. Posledica takvog ponašanja je i poraz koji je Vlada doživela time što u prošloj godini nisu otvoreni pregovori, a, što je još gore, u zaključcima Saveta EU iz decembra prošle godine se i ne pominje kada bi moglo biti otvoreno prvo poglavlje", ocenio je lider demokrata. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA