Najnovije

Psaki: I mi smo kao i Oland za ukidanje sankcija Rusiji

VAŠINGTON - DŽenifer Psaki, portparol Stejt departmenta, na svojoj redovnoj konferenciji za štampu je prokomentarisala izjavu francuskog predsednika Fransoa Olanda koji je rekao da je potrebno ukinuti sankcije Rusiji.
DŽenifer Psaki (Foto: JuTjub)

DŽenifer Psaki (Foto: JuTjub)

Psakijeva kaže je ono što je Oland rekao stav SAD od početka ukrajinske krize, te da i SAD teže prekidu zategnutih odnosa sa Rusijom i zalažu se za prekid sankcija Rusiji. "To je naša pozicija i pozicija naših saveznika od samog početka ukrajinske krize." - kaže Psakijeva. Psakijeva je sa druge strane zahvalila Evropskoj Uniji što je zadržala sankcije naspram Rusije, jer SAD ne vide promene u ponašanju Rusije. Ona je istakla da će zbog nedostatka promena u ponašanju Rusije, SAD zadržati kurs politike sankcija prema Rusiji. Podsećamo, Oland je u intervjuu za francusku radio stanicu "Inter" rekao da je potrebno ukinuti anti-ruske sankcije, te da to treba učiniti čim dođe do progresa po pitanju rešavanja ukrajinske krize.
Pročitajte još:EK upozorava Grčku: Članstvo u evrozoni je neopozivo
Oland je izrazio veliku nadu u pregovore koji će se održati 15. januara u Astani, u Kazahstanu. U Astani će doći do pregovora po tzv. "normandskom formatu" i učestvovaće Vladimir Putin, Angela Merkel, Fransoa Oland i Petar Porošenko. Do ovih pregovora će doći pod uslovom da dođe do realnog ispunjavanja faza mirovnog protokola u zoni konflikta u regionu Donbasa. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA