Najnovije

Srbi danas seku badnjake i na Kosmetu

KOSOVSKA MITROVICA - Pravoslavni vernici i crkva danas će širom Kosova i Metohije proslaviti Badnji dan, a u pojedinim sredinama sa srpskom većinom tokom božićnih praznika najavljeno je pojačano prisustvo kosovske policije.
Gospod Isus Hristos (Foto: Ikona Isusa Hrista)

Gospod Isus Hristos (Foto: Ikona Isusa Hrista)

Srbi iz Kosovske Mitrovice ujutru će, kao i prethodnih godina, u ranim jutarnjim čsovima ići u seču badnjaka u obližnje šume, a u 16 časova ispred crkve Sv. Dimitrija u ovom gradu biće obavljeno osvećenje i paljenje badnjaka. Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da će za vreme božićnih praznika, u utorak i sredu, biti povećano prisustvo policijskih službenika u Kosovskoj Mitrovici. U gradu će, prema rečima Bojića, biti povećan broj pešačkih i mobilnih patrola, a u cilju očuvanja javnog reda i mira i preventivnog delovanja na raspolaganju će biti i kompletna jedinica za brzo reagovanje.
Pročitajte još:Mitropolit Amfilohije uputio poruku vernicima povodom Božića
Srbi iz Kosovske Mitrovice na Božić obići će hram Sv. Save koji se nalazi u južnom delu Kosovske Mitrovice, a polazak je ispred Tehničke škole u deset sati. Na centralnom Kosovu Srbi iz Gračanice badnjake seku u blizini Gračaničkog jezera pored puta Priština - Gnjilane. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA