Najnovije

Vasin: Izjave Mihajlovićeve su besmislene i netačne

NOVI SAD - Predsednik pokrajinskog odbora DS-a za Vojvodinu Miroslav Vasin saopštio je danas da zvanični ekonomski pokazatelji potpuno demantuju izjavu potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović o tome da se stanje u Vojvodini pogoršava, zahvaljujući vlasti Bojana Pajtića.
Novi Sad (Foto: JuTjub)

Novi Sad (Foto: JuTjub)

Ministarka Mihajlović “nastavlja da se bavi svime osim svojim poslom”, ocenio je Vasin u pisanoj izjavi povodom njene izjave medijima da je “svaki dan vlasti Bojana Pajtića dan kojim se stanje u Vojvodini pogoršava”. Vasin je naveo da je ta izjava Mihajlovićeve “na tragu je njenih paušalnih ocena i tvrdnji o ministrima koji rade protiv države, obećanja da će struja pojeftiniti istog dana kada SNS dođe na vlast ili obećanja da će svi oštećeni u poplavama biti obeštećeni do kraja avgusta”. “Da bi se sama uverila u besmislenost svojih reči i da ubuduće ne bi davala ovako politički bezobrazne, ali pre svega netačne izjave, obaveštavamo gospođu Mihajlović da je zvanični ekonomski pokazatelji u potpunosti demantuju”, ističe predsednik vojvođanskih demokrata. Vasin navodi da je najveća stopa rasta bruto društvenog proizvoda (BDP) ostvarena u pokrajini kao i da je BDP iznad republičkog proseka, što Vojvodinu svrstava u razvijene regione. Poslednjih godinu dana je na nivou Republike Srbije zabeležen pad industrijske proizvodnje od 5,7 odsto dok se u Vojvodini beleži rast od o,9 procenata. Vojvodina je najveći izvoznik u Srbiji, na njenoj teritoriji se nalazi polovina svih investicija koje su došle u našu zemlju, a u pokrajini se beleži i najveće smanjenje broja nezaposlenih od svih regiona u Srbiji i to isključivo zahvaljujući podstcajima koje daje Pokrajinska vlada, ističe Vasin.
Pročitajte još:Srbija se danas zadužila 3.4 milijarde dinara
“Pozivamo gospođu Mihajlović da se u svojim neprekidnim napadima na Pokrajinsku vladu, opoziciju, koalicione partnere, stranačke kolege, predsednika Republike ili bilo koga drugog služi činjenicama a ne paušalnim neosnovanim optužbama”, naveo je Vasin. On je dodao da bi ministarka Mihajlović trebalo i da se “pozabavi činjenicom da su građani Vojvodine od Srpske napredne stranke dobili isključivo smanjenje plata i penzija i povećanje poreza”, navodi se u saopštenju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA