Najnovije

DSS: Zaustaviti kolonizaciju Srbije

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije, Pokret Dveri i grupa intelektualaca potpisaće u četvrtak programsku deklaraciju koja će sadržati principe za početak zajedničkog političkog delovanja.
Sanda Rašković-Ivić (Foto: JuTjub)

Sanda Rašković-Ivić (Foto: JuTjub)

Komentarišući formiranje novog opozicionog saveza predsednica DSS Sanda Rašković Ivić objasnila je da je to poruka srpskom narodu, nacionalnoj inteligenciji i svima kojima je Srbija na srcu, da je došao krajnji trenutak okupljanja oko ideje očuvanja Srbije i zaustavljanja njene političke i ekonomske kolonizacije. „To je moguće samo ako se okupimo oko principa poput odbrane Kosova i Metohije kroz odbranu Ustava, protivljenje ulasku u Evropsku uniju i NATO. Nudimo i drugačiji koncept ekonomije borbom protiv privatizacije, odnosno protiv prodaje državnih resursa i preduzeća, pogotovo protiv prodaje zemlje. Zalažemo se i za reindustrijalizaciju i da se Srbija osloni na svoje snage i počne s vlastitom proizvodnjom“, rekla je Sanda Rašković Ivić u izjavi Tanjugu.
Pročitajte još:Srbima zabranjeno da pucaju na Božić još u 19. veku
Prema njenim rečima, novi opozicioni savez nastoji da se bori za bolji život i standard građana, za demokratske slobode i principe, kao i za pravnu državu u kojoj domaće pravo ima preimućstvo u odnosu na međunarodno. „Naš cilj je obaranje ovog režima, ali uz pomoć naroda i s narodom“, poručila je predsednica DSS dodavši da će deklaraciju potpisati i grupa intelektualaca, među kojima su i profesorka fizike sa Univerziteta Berkli Jasmina Vujić, akademik Kosta Čavoški i politički analitičar Đorđe Vukadinović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA