Najnovije

Karta Er Srbije za Moskvu nas košta 100 evra skuplje nego Hrvate

BEOGRAD- Putnici koji avio-kompanijom Er Srbija žele da putuju iz Beograda do Moskve platiće kartu oko 100 evra više nego oni koji do prestonice Rusije lete iz Zagreba.
Er Srbija ima čudne cene (Foto: Vikipedija)

Er Srbija ima čudne cene (Foto: Vikipedija)

Kako je objavila Radiotelevizija Vojvodine, karta za direktan let Beograd – Moskva košta oko 40.700 dinara, dok Er Srbija za let iz Zagreba, sa presedanjem u Beogradu, do ruske prestonice naplaćuje 27.330 dinara. To znači da se svima koji iz Beograda žele da lete do Moskve preko Er Srbije više isplati da otputuju za Zagreb i da odatle sa presedanjem u Beogradu odlete do Moksve. U Er Srbiji su za RTV objasnili da na formiranje cene karte utiče to da li je let direktan ili sa presdanjem jer put sa presedanjem duže traje, da cena varira i od trenutka kupovine karte ali i da je politika formiranja cena predmet poslovne odluke. Kako su naveli, Zagreb je nova destinacija Er Srbije i na taj način pokušavaju da se izbore za tržišnu poziciju. U centru potrošača Srbije kažu da na tržištu postoji princip slobodnog formiranja cena i da je ovde u pitanju prodajni podsticaj, akcija gde aviokompnija pokušava da privuče potrošače i da ih zadrži da nastave da koriste njihov usluge.
Pročitajte još:Vulin: Sledi nam borba za svako radno mesto
Er Srbija je sredinom decembra prošle godine počela da leti za Zagreb, čime je avio saobraćaj između dve prestonice. Osim direktnog povezivanja Beograda i Zagreb, iza ovog poteza Er Srbije je u stvari namera da Zagreb bude nova destinacija, a Hrvatska novo tržište tog avio-prevoznika i za letove kojim saobraćaju iz Beograda ka drugim destinacijama. Hrvatski mediji pisali su pre mesec i po da hrvatske vazduhoplovne vlasti pokušavaju da spreče da putnici iz Zagreba preko Beograda i Er Srbije lete ka drugim destinacijama. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA