Najnovije

Obamin novi ministar odbrane - Ešton Karter

VAŠINGTON - Predsednik SAD Barak Obama je zvanično predložio senatu kandidaturu Eštona Kartera radi razmotranja pitanja odobravanja Kartera na dužnosti ministra odbrane, saopštila j
Ešton Karter (Foto: ctvnews.ca)

Ešton Karter (Foto: ctvnews.ca)

Tačan datum razmatranja Karterove kandidature još uvek nije poznat. Šef profilskog senatskog komiteta DŽon Mekejn je izjavio da će se komitet ovim pitanjem baviti u januaru.

Obama je predložio Kartera za kandidata na dužnosti ministra odbrane umesto Čaka Hejgela koji je razrešen ove dužnosti. Kako ističu stručnjaci, republikanci koji kontrolišu Kongres, uključujući i Mekejna, u principu su odobrili izbor šefa države, premda su stavili na znanje da nameravaju da iskoriste proceduru odobravanja za kritiku Obamine politike u vezi s borbom protiv „Islamske države“ u Iraku i Siriji.

Pročitajte još:Islamizacija i francuski predsednici

Karter je od 2011. do 2013. godine bio na dužnosti prvog zamenika ministra odbrane SAD kad je na čelu Pentagona bio Leon Paneta.

Pre toga je dve godine rukovodio strukturom ministarstva za upravljanje kupovinom tehnologije i naoružanja, a za vreme predsednika Bila Klintona je bio pomoćnik ministra odbrane za pitanja međunarodne bezbednosti. Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA