Najnovije

Sajber-Berkut srušili sajt Angele Merkel

BERLIN - Hakeri su danas blokirali sajt nemačke kancelarke Angele Merkel, a odgovornost je preuzela proruska grupa iz Ukrajine.
KiberBerkut (Foto: Novorosinform.org)

KiberBerkut (Foto: Novorosinform.org)

Zvanični sajt Merkelove i sajtovi nemačke vlade i Donjeg doma nemačkog parlamenta Bundestaga bili su privremeno van funkcije nakon izvršenog, kako je kancelarkin portparol Štefan Zajbert rekao "ozbiljnog napada". "Centar podataka našeg provajdera je teško napadnut, a napad su, po svemu sudeći, izveli različiti spoljašnji sistemi", izjavio je Zajbert, dodajući da ne raspolaže drugim detaljima. On je potvrdio da je privremeno napadnut i sajt nemačkog ministarstva spoljnjih poslova, prenosi AfP. Hakeri, koji sebe nazivaju "SajberBerkut", poručili su u saopštenju da su oni oborili sajtove nemačke kancelarke i Bundestaga. Napad se dogodio dok se ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk nalazi u poseti Berlinu, gde danas razgovara sa nemačkim predsednikom Joakimom Gaukom, a sutra sa Merkelovom.
Pročitajte još:(FOTO, VIDEO) Francuska: U ime islama ubili 11 novinara, napadnuta i policija!
Hakeri su poručili da apeluju na Nemačku da "prestane da pruža finansijsku i političku pomoć zločinačkom režimu u Kijevu koji je započeo krvavi građanski rat". Oni su, takođe, naveli da se Jacenjuk nada će dobiti finansijsku pomoć EU i MMf "da bi proširio rat, a ne da bi obnovio uništenu infrastrukturu u Ukrajini". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA