Najnovije

Simić: Moguće jačanje antiislamizma

BEOGRAD – Bivši ambasador Srbije u Parizu Predrag Simić ocenio je da posle terorističkog napada na novinare satiričnog nedeljnika „Šarli ebdo” u Parizu može doći do jačanja antiislamizma širom Evrope.
Predrag Simić (Foto: Mc.rs)

Predrag Simić (Foto: Mc.rs)

Simić je, u izjavi za RTS, istovremeno upozorio i da je poruka tog „planiranog preciznog i nažalost uspšnog teorističkog napada” usmerena ka „tom listu, Francuskoj i Evropi”. On smatra i da će posle ovoga ojačati desnica u Francuskoj, ali i Nemačkoj i podržava stav turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana da Evropa treba da smiri talas antiislamizma. „Očigledno je da će posle ovog snaga Nacionalngo fronta Mari Lepen (u Francuskoj) skočiti ali očekujem da i u susednoj Nemačkoj organizacija Patriotski Evropljani protiv islamista istoka (PEGIDA) dobiti novi podsticaj”, rekao je Simić.
Pročitajte još:Islamizacija i francuski predsednici
Prema njegovim recima, da se ovo kao u Parizu desilo recimo u Velikoj Britaniji ili SAD već u sledećim nedljama „bi mogli očekivati bombardovanje negde na Bliskom istoku”. Simić, koji je profesor na beogradskom Fakultetu poltičkih nuka, ukazao je i da „Francuska na ovaj izazov mora odgovoriti”, ocenivši da je „ovo i direktni izazov Zapadu”. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA