Najnovije

Austrija ima rast priliva azilanata

BEČ - Austrijske vlasti i u prvoj nedelji nove godine, suočene su sa daljim velikim porastom broja azilanata i to pre svega iz Sirije.
Beč (Foto: wienguide.net)

Beč (Foto: wienguide.net)

U prvoj nedelji januara podneto je 744 zahteva za dobijanje azila, što je rast od čak 365 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, kada je podneto „samo“ 160 molbi. Rešavanje molbi za dobijanje azila skupo košta austrijsku državu. Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova dostavljenim parlamentu, 2013. je rešavanje svake molbe koštalo 1.475 evra. Te godine je podneto 17.503 zahteva, tako da je ukupan trošak rešavanja molbi iznosio oko 26 miliona evra.Imajući u vidu da je prošle godine podneto oko 28.000 zahteva trošak rešavanja bi bio 41,3 miliona evra.
Pročitajte još:Pogledajte kakvu je poruku Putin poslao Kijevu na Božić (FOTO)
Centar za smeštaj izbeglica Trajskirhen pokraj Beča sa više od 1.700 azilanata postao je pretesan.Austrijske pokrajine ne ispunjavaju svoja obećanja, to u vezi dogovorenih kvota za smeštaj azilanata. Samo su Beč, Donja Austrija i Štajerska u potpunosti ispoštovale dogovor, dok su Koruška, Gornja Austrija i Burgenland još ispod dogovorenog broja. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA