Najnovije

DŽamije na meti osvetnika u Francuskoj

PARIZ - Izvršeni su istovremeni napadi na nekoliko džamija u nizu francuskih gradova. Okolnosti izvršenja ovih nasilnih aktova i njihova eventualna povezanost zasad nisu utvrđeni.
Islamističko rešenje za Francusku - šerijat (Foto: thedailybeast.com)

Islamističko rešenje za Francusku - šerijat (Foto: thedailybeast.com)

Kako saopštava list Vest-Frans nepoznata lica su jutros bacila nekoliko granata u dvorište džamije Sablon u gradu Le-Manu. Eksplodirala je samo jedna od njih. Pritom niko nije nastradao. Oblast oko objekta je trenutno pod opsadom policije. Još jedan napad na džamiju izvršen je u gradu Por-la-Nuvel u kvartalu Od na mediteranskoj obali. Saopšteno je da su zločinci pucali iz pištolja u prostoriju za molitvu u sredu uveče oko sat vremena posle večernje molitve. U tim trenucima prostorija je već bila prazna, nastradalih nema. Ranije su stigle vesti o eksplozijama u gradu Vilfranš-sir-Son na istoku Francuske. Incident se desio u restoranu koji se nalazi u neposrednoj blizini lokalne džamije. Informacija o nastradalima nema, a za sada nije jasan ni uzrok eskplozije. Istraga je u toku, a policija govori o tome da postoje tragovi kriminala.
Pročitajte još:(VIDEO) Novi snimak terorističkog napada u ParizuEKSKLUZIVNO: Napadači iz Pariza – fotografija iz Sirije!(NE)ZAUSTAVLJIVO: Francuska gori, još jedna žrtva, bačena bomba na džamiju…
Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA