Najnovije

Presuda Morsiju 21. aprila

KAIRO - Sud u egipatskoj prestonici Kairu je danas saopštio da će 21. aprila objaviti presudu u jednom od slučajeva koje se vode protiv svrgnutog predsednika Mohameda Morsija.
Pravda (Foto: turbosquid.com)

Pravda (Foto: turbosquid.com)

Ta presuda se odnosi na optužbe za podsticanje na ubistvo demonstranata ispred predsedničke palate u decembru 2012. godine, kad su članovi Muslimanske braće održali mirne proteste, ali je zatim intervenisala policija i došlo je do sukoba u kojima je poginulo deset ljudi, prenela je agencija AP. Ukoliko bude proglašen krivim, Morsiju preti smrtna kazna. Egipatska vojska je u julu 2013. svgnula Morsija sa vlasti nakon masovnih protesta tokom kojih je tražena njegova smena. Nakon toga je vlada u Kairu pokrenula opsežnu akciju protiv Muslimanske braće i svojih drugih protivnika.
Pročitajte još:(VIDEO) Ovako Kijev „poštuje primirje“ – artiljerijski udari ukrajinske armije!
Morsiju se sudi u još dva slučaja, a optužbe tek treba da budu pročitane na suđenjima. Morsi je bio prvi demokratski izabrani predsednik Egipta, ali je posle njegove turbulentne jednogodišnje vladavine ta zemlja ostala duboko podeljena. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA