Najnovije

ŠOK: Ruski eksperti tvrde da je napad u Parizu isceniran!?

MOSKVA - Dvojica ruskih eksperata izašli su u javnost sa senzacionalističkom tvrdnjom da je napad na redakciju "Šarli Ebdo" u Parizu isceniran. Član predsedništva Udruženja ruskih oficira i veteran specijalne jedinice "Alfa" Igor Ševčuk u intervjuu za televiziju "Life News" izjavio je da je snimak ubistva policajca u Parizu namešten.
Ekspert Igor Ševčuk (Foto: LifeNews)

Ekspert Igor Ševčuk (Foto: LifeNews)

- U celoj priči postoji mnogo nedoslednosti. Nameću se pitanja da li napada u opšte bilo, odnosno da li je to delo specijalnih službi. Postoji snimak na kome maskirani čovek navodno ubija policajca ali taj snimak ne deluje realno. Nema barutnih gasova iz pušaka terorista - kaže Ševčuk. Bivši "Alfa" izražava čiđenje i za to što je predsednik Francuske Fransoa Oland obišao navodno mesto zločina odmah nakon pucnjave. - Teroristi se nalaze u bekstvu, tek je izvršen masakr, u gradu je vanredno stanje, a oni dovode predsednika u tu redakciju. Ni jedan ozbiljna bezbedonosna služba ne bi dozvolila tako nešto jer bi to bilo direktno ugrožavanje života predsednika - kaže Ševčuk. Ruski analitičar Andrej Maksimov tvrdi da iza incidenta u Praizu ne stoje teroristi. On je rekao da dešavanja u Parizu zadovoljavaju interese SAD, a da je  verovatno sve iplanirano od strane američkih obaveštajnih agencija. Zanimljivo je da su se i na internetu pojavile razne teorije zavere i analize oko samog napada. Teorije idu od toga da je napad izrežiran da bi se zaštitili karikaturisti jer im je pretila stvarna opasnost, pa do toga da iza svega stoji CIA i njena kampanja protiv terorista iz Islamske države. Brojne su i analize koje opovrgavaju autentičnost video snimaka. Evo jedne od njih:
Pročitajte još:Pogledajte naslovne strane lista „Šarli Ebdo“ pred bombardovanje Srbije 1999. (FOTO)NEVALJALA UKRAJINSKA POLITIČARKA: Seksi fotografije seksi savetnice ministra
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA