Najnovije

Ceca izazvala svađu političara u Novom Sadu

NOVI SAD- Prepucavanja oko nastupa Svetlane Ražnatović 13. januara na Trgu slobode. Vojvođanska partija, LSV, DS i grupa građana protiv koncerta. SNS ih proziva zbog netolerancije.
Ceca ( JuTjub skrinšot)

Ceca ( JuTjub skrinšot)

Imam lepu vest za vas i želim odmah da je podelim sa vama - za doček pravoslavne Nove godine družimo se na mom koncertu na trgu u Novom Sadu. Ovo je na Badnje veče na svom tviter nalogu napisala Svetlana Ceca Ražnatović, ali ta vest, ipak, nije obradovala, baš sve Novosađane. Nogu je povukla Vojvođanska partija, po uticaju beznačajna, ali po stavovima izuzetno ekstremna autonomaška stranka, da bi se “anticecinom” orkestru odmah pridružili i LSV i DS, i najzad na društvenim mrežama grupa građana, koju je do juče podržalo nešto više od 1.300 istomišljenika. - Građanke i građani imaju pravo da znaju čime je to Novi Sad zaslužio drugi koncert Svetlane Ražnatović za pola godine - javno je LSV upitala gradsku vlast, koju predvode naprednjaci, uz zahtev da objavi koliko će koncert da košta i ko će da ga plati. U sličnom tonu bilo je i reagovanje DS, koji je gradonačelnika Miloša Vučevića optužio da su mu u vreme štednje “prioriteti proslava takozvane srpske Nove godine i turbo-folk pevačica”. Osim najave da će u ponedeljak biti saopšteni detalji oko koncerta, iz Gradske kuće nije bilo drugih reakcija. Oglasila se jedino SNS tvrdnjom da je “neshvatljivo da ljudi koji sebe smatraju kosmopolitama, 21. vek ne razumeju na pravi način”. - Ovaj vek je vreme različitosti, vreme slobode izbora i vreme u kojem je ponuda raznovrsna, a mogućnost izbora individualna - kažu, između ostalog, novosadski naprednjaci u svom saopštenju. Slična polemika je, inače, već viđena u junu 2014, kada je Ceca na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupila na završnoj večeri “Tamburica festa”. Uprkos protivljenju, praktično, istih aktera, naša folk megazvezda je okupila više od 15.000 fanova, koji su je ispratili ovacijama. Stoga niko i ne sumnja da će Trg slobode u utorak biti prepun.
Pročitajte još: Šešelj savetuje: Evo šta Srbija da radi po pitanju muslimanskog terorizma
- Kad sve ovo čujem, na um mi pada sintagma “prečanska usedelost i pakost”, koju je često koristio najveći srpski pisac, uzgred rođeni Banaćanin, Miloš Crnjanski - kaže jedan ugledni Novosađanin, uz molbu da mu ne pominjemo ime. - Baš to progovara iz ovih, kojima su usta puna razumevanja za svaku različitost, naravno pod uslovom da je identična sa njihovim stavovima! Srećom, oni su, mada vrlo bučni, u ubedljivoj manjini. Neplaćeni račun Polemika oko troškova Cecinog nastupa otkrila je i detalje o nekim drugim, javnosti do sada nepoznatim troškovima. Naprednjaci su upitali LSV što “Novosadskoj toplani” ne plaća dug od čak 1,2 miliona, a “Poslovnom prostoru” od 586.000 dinara. Odgovor LSV je, međutim, glasio da je prvi dug izmiren, a da se drugi otplaćuje po unapred dogovorenom reprogramu. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA