Najnovije

Kadirov odlikovao najratoborniju čečensku porodicu (FOTO)

GROZNI - Lider Ruske Čečenske Republike Ramzan Kadirov odlikovao je članovima porodice Beksultanova iz sela Rošni-Ču i odlikovao oca, majku i pet sinova iz te kuće. Svih pet sinova Šamhana Beksultanova su pripadnici čečenske policije, a porodica je 2005. godine preživela žestok teoriristički napad na porodičnu kuću.
Kadirov sa porodicom Beksultanov (Foto: Instagram)

Kadirov sa porodicom Beksultanov (Foto: Instagram)

Kadirov je izrazio zahvalnost glavi porodice, ali i majcu Zulai jer su "divni roditelji koji daju najbolji primer kako treba vaspitati decu". Šahmanu je dodeljen najviši oreden Čečenske Republike - "Oreden Kadirova", dok je majci dodeljena medalja "Majka Slava". Svečanoj dodeli prisustvovali su čečenski ministri i gradonačelnik Groznog. Svečanosti su prisustvovali i svih pet sinova, Beslanu, Akhdan, Ramzan, Magomed i Baudin su dobili medalje "Branilac otadžbine". Inače, 13. avgust 2005. grupa od pedeset ekstremista napala je kuću Šamkhan Beksultanova koji je bio šef policije za svoje selo. Glava porodice, zajedno sa svojim sinovima, dva sata je vodio bitku, ubio nekoliko napadača, a ostale naterao u beg. U napadu su teroristi zarobili jednog od sinova, ali je on istog dana uspeo da pobegne.
Pročitajte još: KADIROV:E sad je dosta! Hordokovski je od danas moj lični neprijateljNEVALJALA UKRAJINSKA POLITIČARKA: Seksi fotografije seksi savetnice ministraŠOK: Ruski eksperti tvrde da je napad u Parizu isceniran!?
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA