Najnovije

MI5: Napadi u Britaniji su neizbežni

LONDON - Generalni direktor britanske obaveštajne agencije MI5 Endru Parker upozorio je da Al kaida planira spektakularne napade protiv Britanije "sa masovnim žrtvama".
Sedište britanske obaveštajne službe (Foto: Vikipedija)

Sedište britanske obaveštajne službe (Foto: Vikipedija)

Parker je dodao da će gotovo neizbežan napad na Britaniju uslediti pre ili kasnije, a da će mete, između ostalog, uključivati i avio-kompanije. "Iako mi i naši partneri dajemo sve od sebe, ipak, male su šanse da ćemo sve pokušaje uspeti da zaustavimo", rekao je Parker, piše danas Dejli mejl. Parker je u govoru, tek drugom od preuzimanja dužnosti u aprilu 2013. godine, upozorio je da se Britanija suočava sa "složenim i ambicioznim zaverama" protiv saobraćajnih mreža i institucija. On je dodao da se mogu očekivati napadi taktikom "udari i beži" na prometnim mestima, uz upotrebu kombija ili nekog drugog vozila. Za razliku od bombaških ili oružanih napada, ovde napadači ne moraju da kupuju oružje ili opremu, a snagama bezbednosti teško je da ih detektuju. Parker je podsetio da su poslednjih meseci osujećene najmanje tri zavere u Britaniji. Policija prati oko 600 britanskih ekstremista koji su putovali u Siriju, od kojih se oko 300 vratilo svojim kućama. "Znamo da grupa terorista Al kaide u Siriji planira masovne napade protiv Zapada", rekao je on. Upozorenje Parkera je izdato u trenutku dok 90.000 vojnika i policajaca traga za napadačima koji su ubili 12 ljudi u prostorijama lista Šarli ebdo u centru Pariza.
Pročitajte još:Ekstremisti prete: Beograd je sledeći!Pogledajte naslovne strane lista „Šarli Ebdo“ pred bombardovanje Srbije 1999. (FOTO)RUSKI EKSPERT TVRDI: Napad na „Šarl Ebdo“ organizovala CIA
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA