Najnovije

Rusija traži od Nemačke da se izjasni o neo-nacističkim izjavama Jacenjuka

MOSKVA - Rusija je zatražila od Berlina da iznese zvanični nemački stav povodom bizarne tvrdnje ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka koji je za jedan nemački TV kanal rekao kako je bivši SSSR napao Nemačku i Ukrajinu na kraju Drugog svetskog rata i kako Moskvi neće biti dozvoljeno da ponovo piše istoriju.
Putin i Merkel (foto: Csmonitor.com)

Putin i Merkel (foto: Csmonitor.com)

"Uputili smo notu nemačkom ministru spoljnih poslova sa zahtevom da formuliše zvanični nemački stav povodom ekstremističkih tvrdnji premijera Jacenjuka, koji otvoreno falsifikuje istoriju", izjavio je danas za novinare zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Vladimir Titov. Jacenjuk je tokom jučerašnje posete Berlinu u intervjuu televiziji ARD rekao kako "svi veoma dobro pamtimo sovjetski upad u Ukrajinu i Nemačku".
Pročitajte još:Putin zabranio transvestitima, pedofilima i sadomazohistima da voze automobile!Sukobi na ulicama Pariza: Francuzi šutirali trudnu muslimanku u stomak do pobačaja!
"Tako nešto je neophodno izbegavati. Niko nema pravo da precrtava rezultate Drugog svetskog rata, a to pokušava da učini ruski predsednik (Vladimir) Putin", rekao je Jacenjuk. Izvor: Srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA