Najnovije

RUSKI EKSPERT TVRDI: Napad na "Šarl Ebdo" organizovala CIA

Ruski politički analitičar Aleksej Martinov optužio je američku CIA da stoji iza masakra u redakciji časopisa „Šarli Ebdo“ u Parizu. On kaže da nije pristalica teorija zavere ali da je siguran da iza masakra stoji američka obaveštajna služba.
Foto: lifenews.ru printskrin

Foto: lifenews.ru printskrin

- Napominjem da je poslednjih decenija, tzv islamski terorizam - u rukama jedne zemlje i njene obaveštajne agencije, mislim na SAD. Siguran sam da iza događaja u Parizu, u svakom slučaju, bez obzira da li su ih zaista izveli islamisti, stoje Amerikanci. - rekao je ekspert. Martinov je odbacio mogućnost da je motiv za napad bila osveta za karikatura proroka Muhameda iz 2008. godine. - Šta, pet godina gajio planove? To je smešno. Sve je to jasno – kaže Martinov. On kaže da se može zaključiti da je Francuska bila potpuno nepripremljena za takve manifestacije terorizma, a da njene obaveštajne agencije nisu mogle da to spreče. On je objasnio da Francuska, kao i druge evropske zemlje, poslednjih godina pokušava da povrati suverenitet nad svojom bezbednošću i da se odvoji od uticaja SAD i „svemogućih američkih obaveštajnih službi koje se navodno bore protiv terorizma“. Ekspert je primetio da samo dva dana pre napada, predsednik Francuske Fransoa Oland ukazao na nesvrsishodnost pooštravanja sankcija Rusiji i da ovi događaji mogu biti povezani. - Ovi teroristi su obučeni u "islamskoj državi" a čiji je to projekat? Islamsku državu je stvorio SAD- kaže Aleksej Martinov. Ekspert je pozvao evropske zemlje da obnove bezbedonosnu saradnju sa Rusijom, odnosno da će Evropa sa Rusijom moći efektnije da se odbrani od terorizma i hegemonije SAD.
Pročitajte još:Pogledajte naslovne strane lista „Šarli Ebdo“ pred bombardovanje Srbije 1999. (FOTO)ŠOK: Ruski eksperti tvrde da je napad u Parizu isceniran!?
Izvor: Pravda, lifenews.ru

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA