Najnovije

KRVOPROLIĆE U HAMI SE NASTAVLJA: Teroristi američkim oružjem uništavaju Asadove tenkove (MAPA/VIDEO)

HAMA - Sirijska arapska armija (SAA)  nastavlja da napreduje i potpiskuje teroriste u provinciji Hama uprkos žestokom otporu tzv. Sirijske slobodne armije koju čine terorističke grupe odane SAD-u. Uz velike gubitke, SAA  napreduje na severu Hame čisteći naselja od terorista. Najveće muke Asadovim trupama zadaje protivtenkovski sistem TOV kojim su amerikanci snabdeli teroriste, pa oklopne jedinice SAA trpe velike gubitke.
Mapa stanja na frontu na severu provincije Hama (Foto: Tviter)

Mapa stanja na frontu na severu provincije Hama (Foto: Tviter)

Terorističke grupe uspele su da unište veliki broj tenkova i oklopnih vozila SAA, a snimci razaranja kao propaganda terorista su objavljeni na internetu. Najviše stradaju zastareli tenkovi T-55 koji nemaju način za izbegavanje TOV projektila. Uprkos gubicima, napad SAA nije zaustavljen. Pobunjenici tvrde da su zarobili četiri Asadova tenka, a čak su objavili snimak jednog od njih. Prema istim izvorima samo u toku jučerašnjeg dana SAA je izgubila 18 tenkova, 4 oklopna vozila, 5 džipova, 50 vojnika, dok je oko 100 vojnika ranjeno. SAA je tokom jučerašnjih borbi zauzela naselja Ashtan i Tel Sakik, a napredovala je ka mestu Um Haratian. Sirijska novinska agencija emitovala je snimke oslabađanja Ashatana. Napadi Sirijske arapske armije praćeni su udarima ruske avijacije. Osim na sveru Hame, žestoke borbe se vode i u okolini Alepa, kao i kod Damaska. Još snimaka uništavanja tenkova SAA možete pogledati OVDE.
Pročitajte još:POGLEDAJTE ULIČNE BORBE: Nakon ruskih udara sirijski specijalci upali u leglo ID (VIDEO)AMERIKA SE U GROBU OKREĆE: Rusija kreće u savez sa „umerenom opozicijom“
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA