Najnovije

Zbog operacije Rusije u Siriji, Sjedinjene Države povukle nosač aviona iz Persijskog zaliva

Uspeh ruskih aviona u Siriji je primorao Vašington da hitno povuče iz Persijskog zaliva nosač aviona "Teodor Ruzvelt". To može značiti smanjenje američkog prisustva u regionu, navodi "NBC News".
Nosač aviona "Teodor Ruzvelt" (Foto: Printskrin jutjub)

Nosač aviona "Teodor Ruzvelt" (Foto: Printskrin jutjub)

Po prvi put od 2007. godine, američka mornarica nije u Persijskom zalivu. Američko ministarstvo odbrane ne priznaje da su ove akcije u vezi sa radom ruskih aviona u Siriji. Američka vojska navodi da su avioni sa nosača"Teodor Ruzvelt" koji u svom sastavu ima 5 hiljada vojnika i 65 aviona, morali na hitan remont. Pored toga, javlja "NBC News", ovo povlačenje nosača je takođe povezano sa prinudnim uštedama u budžetu. Neki američki eksperti su već zabrinuti zbog povlačenja nosača aviona. Na primer, zamenik admiral američke mornarice, u penziji Peter Dejli izrazio je uverenje da odsustvo jednog američkog ratnog broda neće proći nezapaženo, posebno jer Rusija ostaje crna ovca u regionu. Američki admiral DŽon Ričardson je na saslušanju Odbora za oružane snage američkog Senata je rekao: "Bez tog nosača aviona američka snaga u tom delu sveta je narušena."
Pročitajte još:PUTINA U SIRIJI PREDVIDEO I KURAN: Evo šta je zapisano u muslimanskoj svetoj knjiziNOVA MAPA: Pogledajte napredovanje Sirijske armije u Hami i Lakatiji
Izvor: tvzvezda.ru/za Pravdu preveo Ilija Vuksanović

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA