Najnovije

Uhapšen Aljbin Kurti!

PRIŠTINA - Kosovska policija potvrdila je da je večeras uhapsila poslanika i bivšeg lidera Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbina Kurtija.
Aljbin Kurti (foto: Jutjub printskrin)

Aljbin Kurti (foto: Jutjub printskrin)

Portparol policije Baki Kelani izjavio je da je na ulazu u Prištinu, na osnovu naloga za hapšenje izdatog od nadležnog tužioca, policije privela Kurtija i odvela ga na ispitivanje. Dalje akcije policija će preduzeti u konsultaciji sa tužiocem, rekao je Kelani, prenose prištinski mediji. U saopštenju Pokreta "Samoopredeljenje" navodi se da je Kurti uhapšen na putu Uroševac-Priština. Kako se navodi, policija je zaustavila poslanike Kurtija i Glauka Konjufcu, zajedno sa još dvojicom aktivista "Samoopredeljenja" koji su se vraćali iz Skoplja. U saopštenju piše da je policija obavila hapšenje "suprotno zakonima" i "bez ikakvog dokumenta sa nalogom za hapšenje". "Samoopredeljenje" je pozvalo aktiviste i simpatizere da se okupe kod policijske stanice i protestuju zbog hapšenja bivšeg lidera tog pokreta, navodi se u saopštenju. Kosovska policija upotrebila je večeras suzavac da bi rasterala pristalice Pokreta "Samoopredeljenje" koji su tražili oslobađanje poslanika i osnivača tog pokreta Aljbina Kurtija, koji je nešto ranije uhapšen.
Pročitajte još: 
"Samoopredeljenje" je saopštilo da je došlo do "brutalne intervencije specijalne jedinice policije" nad građanima koji su se okupili ispred policijske stanice, preneli su kosovski mediji. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA