Najnovije

BOLESNOJ DECI OTELI NOVAC: Pajtić i saradnici proneverili silne milione?!

Lider DS Bojan Pajtić i njegovi pajtaši oteli su od dece sa posebnim potrebama čak 157 miliona dinara, utvrdila je istraga Uprave kriminalističke policije koja nikada nije dobila svoj epilog u tužilaštvu i na sudu.
Bojan Pajtić (Foto: Tanjug printskrin)

Bojan Pajtić (Foto: Tanjug printskrin)

Pajtićevci su, naime, nenamenski potrošili milione iz budžeta namenjene za obnovu dvorca Heterledn kod Novog Bečeja, koji je bio predviđen za smeštaj bolesne dece. Silni novac je volšebno ispario, a dvorac je i dan-danas bez krova, vrata i prozora i potpuno je zarastao u korov. Prema dokumentaciji iz istrage u koju je Informer imao uvid, pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja, čijeg UO je Pajtić bio predsednik, sklopio je 17. marta 2011. s novosadskom firmom “Gardi“ ugovor o obnovi Heterlenda. Rok za završetak radova bio je 310 dana, pare iz budžeta su isplaćene, ali se na terenu bukvalno ništa nije uradilo?! Osumnjičeni su od 2011. do 2013. zloupotrebama u svom radu lažno prikazivali obim i količinu izvedenih radova, trošili uplaćeni novac namenjen za izgradnju svojih ranijih dugova i sopstvene potrebe, a potom onemogućili obeštećenje investitora upotrebom menica bez pokrića, piše u izveštaju UKP i dodaje se da je svoj potpis na isplatu novca firmi “Gradi“ stavio upravo Bojan Pajtić. Zbog ove afere 27. januara ove godine uhapšen je član Predsedništva DS i potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoje Vrebalov, koji je u vreme sklapanja ugovora bio gradonačelnik Novog Bečeja. Vrebalov je uprkos protivljenju Višeg javnog tužilaštva iz Zrenjanina izašao na slobodu već 21. februara, a istraga ovog lopovluka do dan-danas tapka u mestu?!

Ko koči istragu?

Ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin postavio je pitanje zašto ova istraga nije završena: “Osumnjičeni su hapšeni, pušteni i nikom ništa! Nadležni pravosudni organi su dužni da nam odgovore zašto je to tako? Ne zbog Pajtića ili njegovih saradnika, već zbog principa prava i pravde. Kad ovakve stvari prođu nekažnjeno, nije ni čudo što su mislili da mogu da rade šta hoće“, rekao je Vulin.
Pročitajte još:PUTINU TREBA SIRIJSKI RAMZAN KADIROV: Čečenski scenario najbolja opcija za Rusiju u SirijiPEGIDA: Merkelova je najopasnija žena u Evropi
Izvor: srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA