Najnovije

Radikali: Remont GSP je marketinški trik koji ugrožava bezbednost građana

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka alarmira javnost da je izvršeni tzv. remont voznih jedinica Gradskog saobraćajnog preduzeća obična prevara i marketinški trik odgovornih ljudi ovog preduzeća i da su u saobraćaj puštena neispravna vozila i na taj način je ugrožena bezbednost građana.
Miljan Damjanović (Foto: SRS)

Miljan Damjanović (Foto: SRS)

„Remont starih voznih jedinica, koji je koštao od 50.000 do 70.000 evra po vozilu, urađen je po sistemu „spolja gladac a iznutra jadac“. Promenjen je lim i autobusi su ofarbani žutom bojom a na motorima i kočionim sistemima nije urađeno apsolutno ništa. Tragična situacija je i ta da ovo Javno preduzeće već više od dve godine ne poseduje, niti je nabavljalo nove rezervne delove. Posle najave gradonačelnika da će sva vozila biti ofarbana crvenom bojom, na šta će se baciti milioni evra, podsećamo da će tek ofarbane autobuse ponovo prefarbavati i time će biti napravljen dodatni trošak. Takođe, od deset pompezno najavljenih najnovijih "Mercedesovih" autobusa koji su pušteni u saobraćaj, njih sedam je već vraćeno na remont Ikarbusu“, rekao je Miljan Damjanović, predsednik Okružnog odbora Srpske radikalne stranke na današnjoj konferenciji za medije. „Da gradski režim živi isključivo od medijske manipulacije govori i podatak da je upravo Srpska napredna stranka vodila kampanju protiv Bus plus sistema dok je bila u opoziciji, i najavljivala krivične prijave protiv tadašnjeg gradonačelnika Dragana Đilasa. Tada su se u izjavama i obećanjima da će ukinuti Bus plus sistem isticali predsednik Gradskog odbora SNS, Nebojša Stefanović, tadašnji predsednik i sekretar Privremenog organa, Siniša Mali i Goran Vesić, a danas upravo oni veličaju ovo skandalozno rešenje. Pozivam ovim putem gradonačelnika Beograda na TV duel, jer čvrsto stojim iza iznetih podataka do kojih smo došli, a koji su na štetu građana Beograda“, istakao je Miljan Damjanović. Srpska radikalna stranka se zalagala i zalaže se i dalje za ukidanje Bus plus sistema i za to da se naplata i kontrola vrate pod okrilje Gradskog saobraćajnog preduzeća. Ujedno, pozivamo odgovorne činioce GSP-a da povuku sva neispravna vozila iz saobraćaja kako se ne bi desila veća katastrofa, poručuju iz SRS.
Pročitajte još:POPOVIĆ PISAO PUTINU: Sprečite prijem Kosova u Unesko!Vučić najavio kraj EU politike: Ako budu tražili da gazimo zastavu, vreme je za nove platforme i nove ljude!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA