Najnovije

OVO ODAVNO NIKO U SRBIJI NIJE SMEO DA IZGOVORI: Tražimo od EU 1.000 srpskih vojnika na Kosmetu

BEOGRAD - Novim uslovima iz poglavlja 35 o pristupanju EU, Srbija je saterana do ivice provalije sopstvene državnosti. Zahtevamo od državnih vlasti da momentalno prekine strategiju povlačenja i usaglasi konkretne mere za očuvanje suvereniteta, saopštio je pokret Srpska liga.
Vojska Srbije (Foto: Ministarstvo odbrane)

Vojska Srbije (Foto: Ministarstvo odbrane)

- Pozivajući se na Rezulociju 1244, usvojenoj na Savetu bezbednosti UN juna 1999. godine, zahtevamo slanje 1000 srpskih vojnika i snaga bezbednosti čija će misija biti da zaštiti srpsku imovinu, rudne resurse i kulturnu baštinu, čija je procenjena vrednost oko 500 milijardi evra - kažu u Srpskoj ligi. Srpska liga smatra da ovaj zahtev treba da bude crvena linija i startna pozicija sa koje bi eventualno nastavili bilo kakve pregovore sa Briselom. - Ovaj politički trenutak zahteva odlučne i hrabre odluke. Brisel će nas poštovati tek kad Beograd bude poštovao srpski nacionalni interes - poručuju iz Srpske lige. Predstavnici Srpske lige predhodno su zatražili preispitivanje Briselskog sporazuma o čemu više možete pročitati OVDE.
Pročitajte još:Kancelarija za KiM: Koliko još srpskih crkvi treba da bude uništeno!?Stefanović: Očekujem da odluka o izborima bude saopštena u narednim danimaRADIKALI I ŽIVKOVIĆ NAPALI VUČIĆA: Stadione su pravili samo Staljin i Hitler! (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA