Najnovije

RAT ZA BREZOVICU: Ide se pred međunarodni sud!

BREZOVICA - Skijališta Srbije, u čijem sastavu se nalazi Ski centar Brezovica, uputila su Isi Mustafi najavu pokretanja investicionog spora pred međunarodnom arbitražom u Parizu protiv Prištine zbog odluke Vlade Kosova kojom se predviđa eksproprijacija imovine Ski-centra „Brezovica“, a za potrebe izgradnje Turističkog centra „Brezovica“.
Brezovica (Foto: JuTjub)

Brezovica (Foto: JuTjub)

Odluka kosovskih institucija o eksproprijaciji zemljišta i imovine je protivzakonita i protivna ne samo međunarodnom pravu, već i propisima koji se primenjuju na Kosovu, navodi se u saopštenju Skijališta Srbije. Kako se dodaje, Ski-centar „Brezovica“ i njegovi vlasnici, uključujući i Skijališta Srbije, odlučili su stoga da otvore i mogućnost zaštite svojih prava pred Arbitražom pri Međunarodnoj trgovinskoj komori u Parizu. „Kao vlasnici imovine, borićemo se svim raspoloživim pravnim sredstvima protiv uzurpacije i narušavanja vlasničke strukture Ski-centra ’Brezovica‘“, navodi se u saopštenju. U Ski-centar „Brezovicu“ kao zavisno preduzeće Skijališta Srbije u poslednjih nekoliko godina uloženo je 1.6 miliona evra u infrastrukturu i revitalizaciju skijališta. Imovina Ski centra „Brezovice“ pripada Ski-centru „Brezovica“ i nalazi se na teritoriji opštine Štrpce. „Smatramo da je ovakav način pokušaja raspolaganja tuđom imovinom, u ovom slučaju imovinom srpskog preduzeća, potpuno nedopustiv“, saopštila su Skijališta Srbije.
Pročitajte još:Patrijarh Irinej: Podržavamo evropski put Srbije, ali ne da žrtvujemo Kosovo!NOVI ZAKON: Viškovi hrane za siromašne
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA