Najnovije

Vulin o skandaloznoj izjavi predsednika SANU: "Ne verujem da sam to čuo... Stide li se akademici?"

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da se nada da predsednik SANU Vladimir Kostić nije izjavio da je u ovom trenutku jedina politička mudrost na koji način, sa elementima dostojanstva, napustiti Kosovo.
Aleksandar Vulin (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vulin (Foto: Jutjub)

"Ja jednostavno ne verujem da sam to čuo. Meni je teško da poverujem i još uvek se nadam da predsednik SANU to nije rekao", rekao je Vulin, dodajući da se nada da se radi o "novinarskoj patki". Ako je to rekao predsednik SANU nakon vekova trajanja Akademije i ako je to mogao da izgovori čovek koji treba bude prvi među jednakima od najboljih što imamo, onda moram da pitam akademike koji su u SANU da li je to i njihov stav i, ako nije, da li će ćutati, rekao je lider Pokreta socijalista novinarima. "I ako treba da ih ja pitam da li se bar malo stide takvog predsednika SANU", dodao je Vulin. On je naveo da očekuje od svakog akademika da pojedinačno izađe i javnosti kaže da li je njegov stav da Kosovo i Metohiju treba napustiti, da borba koju su vodili i bolji i veći od nas i vodili je svih ovih vekova treba da bude predata bez i najmanjeg napora i truda. "Još uvek, pošto nisam svojim ušima čuo, ostavljam ogradu. Možda to čovek nije rekao", naveo je Vulin.
Pročitajte još:
Predsednik SANU dr Vladimir Kostić izjavio je ranije danas da je u ovom trenutku jedina politička mudrost na koji način, sa elementima dostojanstva, napustiti Kosovo. "Neko ovom narodu mora da kaže da Kosovo više nije de fakto niti de jure u našim rukama. Bojim se da je, u ovom trenutku, jedina politička mudrost na koji način, sa elementima dostojanstva, napustiti Kosovo koje de fakto i de jure više više u našim rukama. I to neko ovom narodu mora da kaže", rekao je Kostić za Radio Beograd. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA