Najnovije

ORIĆ PRED SUDOM: "Nisam kriv za Bratunac"

SARAJEVO - Nekadašnji komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić i njegov saborac Sabahudin Muhić negirali su danas pred Sudom BiH krivicu po optužnici koja ih tereti za zločine protiv ratnih zarobljenika počinjene na području Srebrenice i Bratunca.
Naser Orić (foto: Jutjub printskrin)

Naser Orić (foto: Jutjub printskrin)

Orić i Muhić optuženi su za krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika jer su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića. Sud BiH potvrdio je 9. septembra tri tačke optužnice protiv Orića i Muhića, koje tužilaštvo tereti za postupanje suprotno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija.
Pročitajte još: 
Orićevo izručenje iz ekstradicionog pritvora u kojem je proveo 14 dana tražila je Srbija, ali i BiH, nakon čega je švajcarski sud odlučio u korist BiH. Haški tribunal Orića je 2008. godine pravosnažno oslobodio krivice za zločine počinjene u Srebrenici.Orić se u ovom predmetu brani sa slobode, uz mere zabrane. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA