Najnovije

Ruski avioni uništili kolonu vozila Islamske države, Damask sprema ofanzivu

Sirijski vojni vrh je noćas saopštio da su ruski avioni pre dva sata raketirali i bombardovali kolonu vozila Islamske države koja se kretala modernom auto-trasom El-Hasaka – El-Šadadi.
Ilustracija (Foto: RIA Novosti)

Ilustracija (Foto: RIA Novosti)

Zvanični Damask je istovremeno objavio: da je ovom akcijom ruska avijacija „presekla osnovni transportnu arteriju kojom su teroristi dobijali municiju, hranu i gorivo. Ovome je dodao: „Ruski borbeni avioni su na ovaj način pružili nemerljivu pomoć kurdskim snagama koje se u toj oblasti bore protiv Islamske države“. Iz Damaska se poluzvanično saznaje da sirijska armija – uz podršku ruske avijacije – sprema kontra ofanzivu između gradova Hama, Salamija i Homs. Sa osnovnom ambicijom da deblokira put između Hame i Homsa, a islamiste potisne istočno od tog strateški važnog puta. Islamisti se za ovo pripremaju. U Damasku se može čuti od vojnih i političkih zvaničnika da je u toj oblasti već došlo do objedinjavanja snaga Islamske države i DŽebhat an-Nusra koja se smatra sirijskom filijalom Al Kaide. Ukoliko ova operacija bude uspešna – severna grupacija terorista biće rasečena na dve nejednake „polovine“. Sa krajnje neprijatnim posledicama. NJen južni deo – koji, pored ostalog, drži Palmiru – bio bi odsečen i opkoljen.
Pročitajte još:Panika u štabu terorista (VIDEO)PUTINOVI UDARI Rusi regrutuju 150.000 vojnika, hoće i na Irak, u Siriju ušla i iranska vojska! (FOTO/VIDEO)
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA