Najnovije

KONUZIN: EU otima Kosovo Srbiji, Rusija je spremna da pomogne!

Bivši ruski ambasador u našoj zemlji Aleksandar Konuzin kaže da Moskva, za razliku od Brisela i Vašingtona, pred Srbiju nikada neće postaviti nijedan ultimatum i da će učiniti sve da pomogne prijateljskom srpskom narodu!
EU otima Kosovo Srbiji, Rusija je spremna da pomogne! (Foto: Medija centar Beograd)

EU otima Kosovo Srbiji, Rusija je spremna da pomogne! (Foto: Medija centar Beograd)

U autorskom tekstu Konuzin otkriva da je još 2008. godine Zapad pokrenuo političko-bezbednosnu operaciju s krajnjim ciljem da se Srbija natera da, pre ili kasnije, prizna lažnu državu Kosovo. Svoja saznanja o paklenom planu Brisela još tada je, kako tvrdi, pokušao da prenese tadašnjem državnom vrhu Srbije. Konuzinov tekst prenosimo u celosti: "Nova, još jedna u nizu, ali ne i poslednja kriza u vezi s Kosovom nikoga ne treba da iznenadi. Operacija prisiljavanja Srbije da se odrekne svoje južne pokrajine počela je još 2008, jednostranim proglašenjem njene nezavisnosti. Nije tajna ko je bio sponzor tog antisrpskog akta koji utire 'mapu puta' prinude... Ubrzo posle mog dolaska u Beograd 2008, pokušao sam da u razgovorima s rukovodstvom vaše države i u svojim javnim nastupima i govorima predvidim razvoj događaja. To jest, da objasnim kako će Evropska unija pokušati da "zarobi" Srbiju u nepregledni niz obećanja, sporazuma, standarda i obaveza. Rekao sam tada da će Zapad, kada je reč o odnosu sa Prištinom, koristiti svoj tajni lek - tehnologiju "konstruktivne dvosmislenosti". Reč je o situaciji kada sporazum dozvoljava svakoj strani da ga interpretira u svoju korist. To će stvoriti utisak da zvanično niko od Beograda ne očekuje da formalno prizna nezavisnost Kosova. Sve do onog časa kad Srbiji bude ostao još jedan korak u pregovorima s EU. Tada sledi ultimatum - priznajte nezavisno Kosovo! Nažalost, kao što vidite, moja predviđanja su se obistinila. I vrlo mi je jasna kompleksnost i težina dileme "EU ili Kosovo" koju Srbija danas mora da razreši. Baš zato, po mom mišljenju, takva odluka može biti doneta samo na osnovu najšireg konsenzusa većine građana Srbije, a ne samo stava vladajuće većine, koja se našla u foteljama usled svog političkog preobražaja. Ovde naročito ističem da ovo nipošto nije moj pokušaj uplitanja u unutrašnje stvari Srbije, već prosto samo mišljenje nekoga sa strane. Nije uopšte sporno da srpsko društvo samo mora doneti ovu tešku odluku. Pitate, kako Rusija može pomoći Srbiji, šta je do sada mogla da učini? Prvo, Rusija nikada pred Srbiju neće postavljati nikakve zahteve. Drugo, neprestano naglašavamo da s poštovanjem prihvatamo svaku odluku koju Srbija donese. I konačno, Rusija će na temeljima vekovne tradicije, prijateljstva, lojalnosti i uzajamne podrške dva naroda, energično nastaviti da gradi sve vrste uzajamno korisnih bilateralnih dogovora, bez ikakvih preduslova. Uvek nam je drago da vidimo Srbe u krugu naših najbližih prijatelja.
Pročitajte još:PROGNOZA STRATFORA: Svet se plaši „ruskog medveda“KUSTURICU ZA PREDSEDNIKA SANU: Poslušajte ceo govor kojim je nervirao ambasadora Kifa, pa pričao o Rusima kao novoj nadi (VIDEO)
Izvor: Informer
Bonus video

Korona nestaje za 24 časa ako se ovo dogodi!  – Branka Stamenković

Knjigu Aleksandra Dugina “Četvrta politička teorija” možete poručiti OVDE.

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA