Najnovije

Mlada srpska snaga: Protest “No Kosovo Unesco“ sutra u Novom Sadu

Udruženje mladih „Mlada srpska snaga“ Vas poziva na protesni skup pod nazivom “No Kosovo Unesco“ koji će se održati u sredu 21. oktobra 2015 u Novom Sadu, na Trgu slobode sa početkom u 14 sati. 
Foto: Mlada srpska snaga

Foto: Mlada srpska snaga

- U ovome trenutku, kada nastoje da predaju Kosovske tekovine svom dželatu da ga štiti, brani se ne samo srpsko kulturno i istorijsko nasleđe, već i evropsko!  Nema razlike između onih koji u Siriji uništavaju drevne kulturno-istorijske spomenike i ovih na Kosovu koji su to radili od 1999. pa sve do danas. U proteklih 16 godina na Kosovu je pred budnim okom Međunarodne zajednice uništeno i oskrnavljeno preko 150 crkvi i manistara, a poslednja crkva stradala je pre nekoliko dana u Orahovcu. Kao da sve to nije dovoljno, već se nastoji napraviti korak dalje i izvršiti konačan udar na srpska groblja, crkve, manastire… Nema većeg zločina od toga kada jagnje predate vuku na čuvanje! Naše ćutanje predstavlja saučesništvo! - poručuju iz ovog udruženja.
Pročitajte još:HEROJ KOJI JE OSLOBODIO PRIŠTINU: Održan parastos vojvodi Tankosiću povodom 100 godina od pogibije (FOTO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA