Najnovije

Dačić: Nikakva odluka ne može da izbriše istoriju

BEOGRAD - Bez obzira na odluku Izvršnog saveta Unesko o prijemu Kosova u tu organizaciju, Srbija će nastaviti bitku i borbu kako bi na Generalnoj konferenciji dobila dovoljan broj glasova, da bi preporuka, ukoliko bude usvojena, bila odbijena, rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

"Bez obzira na današnju odluku, mi moramo da nastavimo sa našim zalaganjem za očuvanjem i zaštitom kulturnog nasleđa SPC, srpskog naroda i Srbije na KIM i to ćemo raditi i na Generalnoj konferenciji Unesko koja će biti u novembru i u svim drugim političkim i diplomatskim aktivnostima u narednom periodu", rekao je Dačić novinarima u Ministarstvu spoljnih poslova. On je istakao da smo učinili sve što je bilo do nas i da su sve države u svetu upoznate sa našim stavovima. "Izvršni savet Uneska može da donese odluku kakvu god hoće odluku, ali istoriju ne može da izbriše jer je to uvek bilo i uvek će biti srpsko kulturno i versko nasleđe na KiM. Kako god to neko zvao i kakva god odluka da bude doneta", rekao je Dačić. Ocenjujući da ne moraju svi uvek biti u pravu, Dačić je istakao da, ukoliko Izvršni savet usvoji preporuku, to će biti odluka bez presedana, jer nema međunarodno pravno utemeljenje zato što UN nisu preporučile donošenje takve odluke. Sa druge strane, to će biti prvi put da se donese odluka o prijemu u članstvo nekoga ko nije prošao kvalifikacije u očuvanju kulturnog nasleđa, već naprotiv, rekao je Dačić.
Pročitajte još:PROTIV KOSOVA U UNESKO: BRIKS zemlje uz SrbijuPOLITIČKA BOMBA: Asad stigao u Moskvu, on i Putin lično dogovorali plan uništenja Islamske države (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA