Najnovije

PUJ PIKE NE VAŽI: Epl uklonio više od 250 aplikacija koje su prisluškivale korisnike!

Epl je uklonio više od 250 aplikacija sa App Store marketa. Uklonjene aplikacije su koristile softver kineske kompanije za reklamiranje Joumi koji je omogućio da one tajno pristupaju ličnim podacima korisnika.
Ilustracija (Foto: Jutjub)

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Uklonjene aplikacije preuzete su milion puta, a bezbednosna kompanija Sours DNA otkrila je da su one mogle da prate koje aplikacije je korisnik preuzeo, njegovu i-mejl adresu i serijski broj telefona. – Verujemo da programeri ovih aplikacija nisu ni znali da softver koji su koristili za njihovo razvijanje pristupa ličnim podacima korisnika. Podaci o korisnicima se čuvaju na Joumijevim serverima, a ne na serverima samih aplikacija. Preporučujemo developerima da prestanu sa korišćenjem tog alata – ističu iz kompanije Sours DNA. Nije poznato kako je Joumijev softverski alat uspeo da pristupi ajOS podacima kojima jedino Epl ima pristup. Bilo kako bilo, ove aplikacije uspele su da prođu Eplovu proveru i nađu se na marketu, ali ih je čuvena kompanija ubrzo uklonila.
Pročitajte još:Evo kako da vaš stari Ajfon pretvorite u najnoviji (VIDEO)ZABORAVITE NA PUNJAČE: Ovaj sto će napuniti vaš telefon! (VIDEO)
Izvor: Telegraf/theverge.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA