Najnovije

ZAPOSLENI TRAŽE SVOJA PRAVA: Čeda Jovanović duguje osam plata radnicima

SUBOTICA - Oko 60 zaposlenih u "Fidelinkinom" mlinu i fabrici testa, koji su u zakupu preduzeća "Agrohub" u vlasništvu Čedomira Jovanovića, zatražili su pomoć subotičkog ombudsmana, jer im nisu isplaćene plate a ni doprinosi im nisu redovno uplaćivani.
Čedomir Jovanović (Foto: Jutjub)

Čedomir Jovanović (Foto: Jutjub)

Radnici u mlinu lični dohodak nisu dobili od februara, a u fabrici testa od maja, dok im zdravstveno osiguranje nije uplaćeno od juna. - Zaposlenima se sada duguje više od deset miliona dinara i podneli smo prijave da se zaštite njihova prava - kaže ombudsman Zlatko Marosiuk. - Radnici su se prvo obratili našoj kancelariji, dali smo izveštaj članu Gradskog veća za privredu, a u postupak se uključio i gradonačelnik. Intervenisali smo putem suda, jer je te delove "Fidelinke" u zakup dao sud, poslovanje nadziru stečajni upravnici i oni bi trebalo da regulišu te odnose. Prema našim saznanjima, beogradska firma pored plata godinu dana nije ni zakupninu plaćala. Jovanovićevo preduzeće ne duguje samo radnicima. "Subotica gas" obustavilo je prošle nedelje isporuku gasa, jer duguje više od pet miliona dinara. Kako nezvanično saznajemo, zbog stalnih kašnjenja u plaćanju obaveza i nagomilanih dugova, stečajni upravnici žele do kraja meseca da raskinu ugovor sa "Agrohubom". "Fidelinka" je otišla u stečaj u julu 2010, a početkom 2012. i fabrika testa i mlin, pa je zakupilo preduzeće "Agroposlovi", u vlasništvu Jelene Jovanović. Zbog dugova, u februaru ove godine, zakup "Fidelinke" preuzima "Agrohub".
Pročitajte još:KORI SPREMILA IZMENE ZAKONA: Odlučeno kako će se ići u penziju i kolike će biti otpremnineODAKLE PARE ZA JOŠ JEDNU AGENCIJU: Srbija dobija Razvojnu agenciju
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA