Najnovije

ŠEŠELJ RASKRINKAVA: Kriminalne afere u režiji SNS, DS i SPS

BEOGRAD - Na današnjoj konferenciji Srpske radikalne stranke za medije, Vojislav Šešelj je predočio javnosti nova afere gigantskih preduzeća, „Srbijagas“, HIP „Petrohemija“ i JP „Resavica“. Ove nekada moćne gigante, navode radikali, upropastili su kadrovi Demokratske stranke i Socijalističke partije, koji su i dalje pod zaštitom naprednjačkog režima.
Vojislav Šešelj otkriva nove afere (Foto: Jutjub)

Vojislav Šešelj otkriva nove afere (Foto: Jutjub)

„Ukupne obaveze republičkog Javnog preduzeća 'Srbijagas' ove godine dostigle su 1,6 milijardi evra, a za većinu tih obaveza garanciju je dala Republika Srbija. Preduzeće danas raspolaže sa oko 655 miliona evra, dok su iskazani kumulirani gubici milijardu i dve stotine i šezdeset miliona evra. Impresivna je činjenica kreditnog dugovanja JP 'Srbijagas' prema domaćim i inostranim bankama u vrednosti od 726,4 miliona evra. Ovo je najočigledniji primer sprege demokrata, socijalista i naprednjaka u najvećim kriminalnim aferama koje potresaju Srbiju i podrivaju ekonomsku moć naše zemlje“, rekao je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj na konferenciji za medije. „U HIP Petrohemija stanje je takođe alarmantno. Preduzeće je ostalo bez dinara sopstvenog kapitala, jer su ukupni kumulirani gubici dostigli iznos od 69,5 milijardi dinara, a ukupan dug iznosi neverovatnih 550 miliona evra. Ne postoji kupac u svetu koji će kupiti HIP Petrohemiju sa tolikim dugovima“, istakao je Šešelj. „Sa devet rudnika sa podzemnom eksploatacijom uglja, JP 'Resavica' je jedna od velikih finansijskih rupa u srpskoj privredi. Ovaj rudarski konglomerat ima 4125 zaposlenih, uglavnom rudara koji predano rade ali ih već decenijama političari i administracija teraju u gubitke i prikazuju ih kao društveno nekorisne. I ovo preduzeće posluje s velikim gubicima a na svojoj koži najviše to osećaju radnici kojima se duguje , po zaposlenom, u proseku oko pet hiljada evra po bilansu iz 2013. godine. Zahtevamo od predstavnika režima da hitno urade bilans Javnog preduzeća Resavica za 2014. godinu i da u najkraćem roku isplate rudarima zaostale zarade i uplate im doprinose za penzijsko i socijalno osiguranje“, zaključio je Vojislav Šešelj.
Pročitajte još:VUČIĆ NAM PORUČIO: Građani Srbije, glavu gore!Šta se krije iza Nikolićevih prigovora Vladi i Evropskoj uniji?
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA