Najnovije

SINDIKATI JAVNIH SLUŽBI PRETE: "Ako ne usvojite šta tražimo, idemo u štrajk!"

BEOGRAD - Sindikat javnih službi Saveza samostalnih sindikata Srbije kritikovao je danas Nacrt zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru i zapretio štrajkom ako se ne usvoje njihove primedbe.
Savez samostalnih sindikata Srbije (Foto: SSSS)

Savez samostalnih sindikata Srbije (Foto: SSSS)

U saopštenju tog sindikata navodi se da sistem plata javnog sektora ne obuhvata sve zaposlene i da nacrtom nisu obuhvaćeni funkcioneri u Srbiji. SSSS navodi da Nacrt zakona suspenduje važeće posebne kolektivne ugovore grana i da ne može biti donet bez platnih grupa i razreda, kao i koeficijenata za zaposlene. "U zakonu moraju biti sistematizovani svi poslovi, od fizičkog radnika do predsednika Republike Srbije, kao u zemljama Evrope. NJime nije definisano pravo na posebne naknade za minuli rad, jubilarnu nagradu i drugo", piše u saopštenju sindikata. Iz tog sindikata ukazuju da u toku javne rasprave o Nacrtu zakona mora da se izjasni Socijalno-ekonomski savet. "Ukoliko predlozi ne budu prihvaćeni, Sindikati javnih službi će preduzeti sve mere sindikalne borbe, uključujući i štrajk", poručuju iz tog sindikata.
Pročitajte još: 
Javna rasprava o Nacrtu zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru počela je juče i predviđeno je da traje do 10. novembra. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA