Najnovije

Angela Merkel: Srbijo, bravo!

BEOGRAD - Vlada Srbije zaslužuje sve pohvale za način na koji se suočava sa izbegličkom krizom - ovo je juče u Madridu, gde se susrela sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, poručila nemačka kancelarka Angela Merkel.
Angela Merkel (Foto: Jutjub)

Angela Merkel (Foto: Jutjub)

Vučić se s najmoćnijom političarkom na svetu susreo na Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije u španskoj prestonici. - Ograde i zidovi ne mogu da reše nijedan problem - poručila je Merkelova. Vučić je ranije, govoreći na samitu, rekao da će „bez dlake na jeziku“ govoriti o migrantskoj krizi, ali i destabilizaciji celog regiona. - Za nas je važno da Evropa i EU doprinose stabilizaciji regiona i da nam u vezi s tim kažu šta je njihov cilj i šta bi trebalo da bude naš zadatak u okviru migrantske krize, a ne da svi bauljamo i ponašamo se u skladu sa svojim moralnim normama - rekao je on, kao i da nije realno očekivati da ćemo primiti milion izbeglica kad svi zatvore granice. - Ako treba da zadržimo izbeglice zbog zime, recite - rekao je Vučić. On se sastao i s predsednicom vlade Kraljevine Norveške Ernom Solberg, predsednikom ENP DŽozefom Dolom i mađarskim kolegom Viktorom Orbanom, s kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji , kao i o projektu brze pruge.
Pročitajte još:PUTIN NUDI VUČIĆU: Podršku i moderno naoružanje, ali pod jednim uslovom!Šta se krije iza Nikolićevih prigovora Vladi i Evropskoj uniji?
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA