Najnovije

BITKA ZA KORIDOR: Teroristi presekli lanac snabedevanja Asadovim trupama u Alepu (MAPA)

ALEPO -  Borci Islamske države danas su zauzeli deo puta koji spaja Hamu i Alepo i tako prekinuli kopnenu vezu za snabdevanje Sirijske arapske armije. Borci Islamske države zauzeli su nekoliko kontrolnih punktova na delu puta Ithrija-Khanasir, a na dva mesta su izveli bombaške napade.
Bitka za koridor (Foto: Tviter)

Bitka za koridor (Foto: Tviter)

Sirijska arapska armija odmah je reagovala na ovo i poslala pojačanja, u toku su žestoke borve za probijanje koridora ka Alepu u kojima osim Sirijske arapske armije, Narodnog fronta sastavljenog od dobrovoljaca učestvuju i brigade sastavljene od Palestinaca koji žive u izbegličkim kampovima u Siriji.  Ukoliko kopnena veza ne bude ubrzo uspostavljena, ovo bi moglo značajno da oteža vojne operacije SAA kod Alepa. Prema najnovijim informacijama Sirijska arapska armija nalazi se na samo četiri kilometra od deblokade vazdušne baze Kveiris kod Alepa.
Pročitajte još:EKSKLUZIVNI SNIMCI IZ OPKOLJENOG GRADA : U paklu Deir ez Zora (VIDEO/FOTO)OVI HOĆE DA RATUJU SA RUSIMA: Pogledajte NATO debakl na plažama Portugala (VIDEO)
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA