Najnovije

KAKAV IZGOVOR: Evo zašto je zabranjeno da se na koncert Dina Merlina unesu srpske zastave

BEOGRAD - Povodom informacija da je bosanski pevač Dino Merlin zabranio unošenje srpskih zastava na njegov koncert u Areni, oglasili su se organizator koncerta "Digi media" i uprava "Arene".
Dino Merlin (foto: Jutjub printskrin)

Dino Merlin (foto: Jutjub printskrin)

"Digi media" odbacuje optužbbe i tvrdi da je zabrana unišenja zastava uvedena zbog  štapova i sličnih predmeta na kojim bi mogle da budu. -  Zastave se obično stavljaju na izvestan predmet od čvrstog materijala koji spada pod predmete koji ugrožavaju bezbednost. Smatramo da svaki dobronameran čitalac vrlo lako može shvatiti koji deo obima pojma zastava može biti problematičan i da samim tim što nije navedeno ,,čije'' zastave, jasno je da su zastave uzete kao oznaka za specifičan skup predmeta iste vrste. Dakle, sve zastave. Iako ne vidimo nijedan logički utemeljen razlog da se zastava bilo koje simbolike unosi na muzički koncert, naše se obaveštenje ipak odnosilo na pitanje čisto fizičke (ne metafizičke) sigurnosti i bezbednosti u slučaju zastava sa čvrstim držačima. Mada nalazimo da nije nimalo zgodno ići na koncert sa zastavom u rukama i da to nijednom ljubitelju muzike nije u ovom trenutku na pameti - saopštavaju iz "Digi medie". Sličan izgovor imaju i iz "Arene". " Pred svaki događaj, na tzv. “štab” sastanku na kome su prisutne sve potrebne službe bez kojih događaj ne može da se održi, a među kojima su predstavnici policije, obezbeđenja, organizatora, kontrolori ulaznica, i drugi, svaki put se ponovo prelaze sve stavke i vrše procene upravljajući se prema tipu događaja. Generalno, o kojoj god manifestaciji se radi, predmeti koji mogu da ugroze bezbednost posetilaca a među kojima su i predmeti od čvrstog materijala kao što to može biti šipka, držač zastave ali i bilo kog drugog predmeta, npr. kišobran, nije dozvoljeno uneti u Kombank Arenu kao i u bilo koji drugi objekat sličnog tipa - saopštavaju oni.
Pročitajte još:Ružica: Tri penisa u mojim ustima…KORAĆEV STRAH OD RUSIJE: Po hiljaditi put će mali balkanski narodi ispasti žrtve velikih sila, u ovom slučaju Rusije
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA