Najnovije

MALO SU SE PREDOMISLILI: Nemačka ipak vraća migrante - hiljade njih i u Srbiju!

BERLIN - Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezjer rekao je danas da će pojednostavljena procedure za deportaciju odbijenih tražilaca azila stupiti na snagu ovog vikend, više od nedelju dana pre planiranog roka.
Berlin (Foto: Pixabay)

Berlin (Foto: Pixabay)

Paket mera koji su nemački poslanici odobrili prošle nedelje ima za cilj da smanji formalnosti, ubrza deportacije i umanji novčane naknade. Velik broj osoba koje čekaju na proterivanje dolazi iz zemalja zapadnog Balkana. Novim zakonskim paketom su sve ove zemlje (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija) proglašene zemljama sigurnog porekla, što omogućava lakše proterivanje građana koji dolaze iz ovih zemalja. Nemački ministar je rekao da će broj deportacija biti povećan, ali nije rekao za koliko. Rekao je da je do sada ove godine deportovano 11.000 ljudi, a da je svojevoljno otišlo četiri do pet puta toliko. Prema nekim procenama više od 200.000 osoba čeka izgon iz Nemačke, ali velika većina ovih osoba ima status po kojem se službeno njihov status u Nemačkoj „trpi“ dok ne nestanu razlozi koji sprečavaju protjerivanje. U velikoj većini slučajeva se proterivanja proteklih godina iz humanitarnih razloga nisu izvršavala u zimskim mesecima. Opštine i gradovi su najavili da ove godine odustati od takve prakse.
Pročitajte još:Francuski pukovnik koji je spasio manastir Devič: Kosovu nije mesto u UneskuMedvedev: O sudbini Sirije odlučiće sirijski narod
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA