Najnovije

HAOS U PODGORICI: Policija bacila suzavac i hamerima uletela u masu, uhapšen Andrija Mandić (VIDEO/FOTO)

Sa prepunog Trga Slobode gdje je u 19 časova počeo veliki narodni protest u organizaciji Demokratskog fronta, građani su na poziv organizatora krenuli prema Skupštini Crne Gore, skandirajući „Milo, lopove“ i „Gotov je“.  
Protest u Podgorici (Foto: CdM)

Protest u Podgorici (Foto: CdM)

Predsednik Nove srpske demokratije i funkcioner DF-a Andrija Mandić istakao je da večeras stvar mora da se dovede do kraja. “Pozivam SAJ i PJP da spakuju svoja vozila i idu u kasarnu. Ostali policajci da budu korektni i omoguće ono što treba da se desi”, kazao je Mandić. On je rekao da će sad poslanici DF-a da uđu u Skupštinu i dovedu dijalog do kraja. “Nismo naoružani. Nemoj da ko upitrebi silu i napadne nas”, rekao je Mandić. Poslanici DF-a mole policiju da ih pusti da uđu u zgradu crnogorskog parlamenta, što im policija nedozvoljava. Okupljeni bacaju petarde prema policiji Ranko Krivokapić, predsednik Skupštine Crne Gore ponudio je dijalog poslanicima kojima policija ne dozvoljava ulazak u parlament. On je predložio da prisutni poslanici uđu na službeni, sporedni ulaz, što je DF odbio. „Hoćemo na glavni ulaz da uđemo, pred očima naroda. Ne prihvatamo ništa drugo“, kazao je član predsedništva DF-a Predrag Bulatović.  Čeka se odgovor Krivokapića i njegov verovatni dolazak u parlament. Građani neprekidno pozivaju policiju da im se priključi, skandirajući „bacite štitove“. Funkcioneri DF-a su poručili da čekaju još 10 minuta da se ispune njihovi uslovi, a da nakon toga oni više neće da kontrolišu situaciju, kao ni okupljeni narod. Demonstranti policiju gađaju flašama, petardama, kamenicema i bakljama. Stiglo je i policijsko pojačanje.Policija je bacila suzavac na demonstrante. Na ulicama je haos, a policja je upotrebila i šok-bombe.Policija hamerima upala u masu i gaze narod. Policija je direktno suzavce ispaljivala u narod i novinare, iz neposredne blizine. Pored suzavaca policija je koristila i šok bombe i brutalno se obračunavala sa okupljenim narodom. Ima puno povređenih demonstranata i novinara. Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije i član Demokratskog fronta, potvrdio je sa lica mesta da detonacije odjekuju čitavom Podgoricom. "Ovde je pravo ratno poprište, još uvek odjekuju pucnji i detonacije, ima povređenih, ali još uvek ne znamo koliko. Policija je napala mirne demonstrante. Ranko Krivokapić je hteo da uđemo u Skupštinu na sporedni ulaz, mi to nismo želeli i onda je policija krenula da baca šok bombe, da gazi hamerima", kaže Mandić.
Haos Posted by Podgorički vremeplov on Saturday, October 24, 2015
Najnovija informacija je da je uhapšen Andrija Mandić lider Nove srpske demokratije. Pojavile su se informacije da se na demonstrante pucalo iz džipova u pokretu.
Pročitajte još:POČELO JE: Na trgu više hiljada demonstranata (FOTO/VIDEO)Bagerista Bato: Sa ili bez bagera u 19 časova svi na trg!
Izvor: in4s.net/cdm.me/kurir/pravda

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA