Najnovije

Jovanović: Ne saplićite "Kosovo"!

BEOGRAD - Već na prvom koraku posle potpisivanja Briselskog sporazuma, u debati oko prijema Kosova u Unesko, pokazalo se da nespremnost i neiskrenost onih koji treba da vode Srbiju evropskim putem preti da od ovog sporazuma napravi samo još jedan papir bez značaja što će ponovo prolongirati i ugroziti našu evropsku budućnost, kaže Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije, u izjavi dostavljenoj medijima, a povodom članstva "Kosova" u UNESKO-u.
Čedomir Jovanović (Foto: JuTjub)

Čedomir Jovanović (Foto: JuTjub)

Umesto da sva snaga naših pregovarača bude koncentrisana na moguće sisteme zaštite srpske kulturne baštine na Kosovu, naša zemlja jedini smisao postojanja opet nalazi u konfrontaciji sa EU i saplitanju Kosova u ostvarivanju prava koja su im garantovana sporazumom na koji je Srbija pristala u Briselu. Ovakvo ponašanje nas je i dovelo u situaciju da se borimo za pravo koje nam je bilo garantovano kada smo iz kratkovidosti ili bahatosti odbijali sve planove koji su garantovali eksteritorijalnost srpskim manastirima i daleko veći stepen autonomije za srpsku zajednicu na Kosovu od onog za koji danas jedva uspevamo da se izborimo, poručio je Jovanović.
Pročitajte još:SRPSKI GUSLAR O PUTINU: Ovu bitku da dobiješ i krvnike da pobiješ (VIDEO)OVO SVAKI SRBIN MORA VIDETI: General Mladić priča na ruskom (VIDEO)
Ipak, bez obzira na sve nedostatke Briselskog sporazuma, u njemu postoji prostor da se osigura budućnost srpske kulturne i duhovne baštine na Kosovu, kao što postoji i prostor da se poboljša položaj Srba koji tamo žive. Ako nas je vreme nečemu naučilo to je da vođenje neodgovorne i neracionalne politike ima veliku cenu. Ne samo kad govorimo o propuštenim prilikama da iskoristimo bolju pregovaračku poziciju sa Kosovom i Evropskom unijom, nego i o prilikama da umesto sukoba i nerazumevanja gradimo ambijent u kojem će naša zemlja postati moderno, razvijeno i srećnije društvo. Propuštene prilike nas danas glasnije nego ikad opominju da više nemamo pravo na pogrešne izbore i zablude. Danas moramo biti odlučniji i racionalniji u donošenju odluka nego ikad u novijoj istoriji, jer od izbora koje prave naše generacije zavisi opstanak našeg društva, kaže lider LDP-a. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA