Najnovije

"Ne bi me čudilo da Pajtić prokopa kanal da se Dunav izlije, samo da bude još koji dan na vlasti"

NOVI SAD – Od Bojana Pajtića očekujem da će se grčevito držati za svoju fotelju, do poslednjeg atoma snage, i da je neće napustiti do krajnjeg roka koji je moguć za raspisivanje pokrajinskih izbora – kaže inistar rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin u intervju za list "Dnevnik".
Vulin (Foto: JuTjub printskrin)

Vulin (Foto: JuTjub printskrin)

Odgovarajući na pitanje kada se očekuje održavanje pokrajinskih i lokalnih izbora, on je podvukao da će predsednik Pokrajinske vlade „učiniti sve, samo da ne pita građane i do poslednjeg sekunda će ostati na vlasti”. – I ako još postoji neki mehanizam da se odloži, recimo, neka elementarna nepogoda. Ne bi me čudilo da se prokopa kanal da se Dunav izlije, samo da bude opravdanja da ne bude izbora još koji dan, ili eventualno još koju nedelju. Da nije tako, on bi odavno proverio svoj mandat pred građanima, koji su očigledno promenili mišljenje i u Vojvodini i u drugim delovima Srbije pa misle veoma loše o pokrajinskoj administraciji i o Demokratskoj stranci koju on predstavlja. Kao što vidite, Republička vlada i partije koje su u njoj nisu ni na koji način koristile položaj, poziciju moći da bi ubrzale pokrajinske izbore - rekao je Vulin. Vulin tvrdi da je SNS mogla da preko SVM izdejstvuje izbore u Vojvodini ali da nisu želeli da vrše pritiske. - Nismo vršili nikakav pritisak, to je na njemu i na njegovoj savesti. Mogu vas podsetiti na to da je naš koalicioni partner SVM i koalicioni partner DS-a u Pokrajini. Mi nismo ni pokušavali da uslovimo predsednika Skupštine Vojvodine i čelnika te stranke Ištvana Pastora i da tražimo od njega da pokuša da sprovede pad pokrajinske administracije, da to budu novi izbori. Ne, mi nećemo ništa da radimo na silu, političku, naravno, sačekaćemo, kada god to bude bilo - kazao je ministar. On je žaljenje DS i nekih drugih stranaka što nema vanrednih parlamentarnih izbora ocenio kao licemerno. - A posebno je zanimljiva iznenadno otkrivena hrabrost DS-a i još nekih manjih stranaka koje su sad rekle da je velika šteta što nema izbora i da je to, zapravo, produkt straha Vlade. Možda ne bi bilo loše da iskoriste taj strah i da raspišu pokrajinske izbore i da tako označe koliko smo slabi. To bi bilo sjajno! Zato sam javno zamolio predsednika Vlade da razmisli još jednom o svojoj odluci i ispuni tu novu želju opozicije da idu na izbore. Pošto Pajtić neće da im ispuni želju, hajde da ispunimo mi pa da se vidimo na izborima - rekao je Vulin.
Pročitajte još:LSV traži raspisivanje referendumaNOVA POLITIČKA SNAGA: Zavetnici predstavili program „Srpska suverenistička platforma: Otpor okupaciji“
Izvor: Pravda    

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA