Najnovije

Putinov sekretar Peskov: Milo Đukanović traži đavola i demonizuje Rusiju

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov ocenio je danas da su izjave crnogorskog premijera Mila Đukanovića o umešanosti Rusije u proteste u Crnoj Gori "potpuno čudne" i da su deo postojeće navike da se Rusija demonizuje, prenele su ruske agencije.
Dmitri Peskov (Foto: RIA Novosti)

Dmitri Peskov (Foto: RIA Novosti)

- O njima mislimo isto što i vi - kao što ste sami rekli, to su sasvim čudne izjave. U svemu tražiti đavola i, pritom, nastaviti sa demonizacijom Rusije, to je čuvena zabava mnogih država - kazao je Peskov. Pres sekretar Vladimira Putina je, istovremeno, izrazio očekivanje da će "prevladati zdrav razum i dominirati trezvene ocene", preneo je TASS. Đukanović je juče u izjavi za HRT rekao da je sproveden „pokušaj ugrožavanja ustavnog poretka Crne Gore s jasnom ambicijom da dođe do nasilne smene vlasti i revizije strateškog pravca državne politike Crne Gore“i da se želi poništavanje "rezultata demokratskog referenduma iz 2006. kako bi se eliminisala mogućnost da Crna Gora kao nezavisna država sama bira svoju politiku i da se, naravno, vrati u gravitaciono polje politika iz susedstva i s daljih adresa, koji ne samo da žele da upravljaju Crnom Gorom već i regijom“. Na pitanje da li govori o Rusiji i pojedinim desnim strukturama u Srbiji, crnogorski premijer odgovorio je da u to nema nikakve sumnje. - Jednako tako nema nikakve sumnje da je Rusija imala i da dalje ima aktivnu ulogu u organizaciji protesta protiv vlasti u Podgorici - rekao je on a preneo je HRT na svom internet sajtu. Opozicija je danas saopštila da je Đukanović oslobodio robijaše iz zatvora kako bi izazvali incidente na protestu o čemu više možete pročitati OVDE.
Pročitajte još:BRUTALNO PREBIJANJE: Milovi policajci – deset na jednog! (VIDEO)Mandić i Radunović pušteni iz Milovog zatvora: Opozicija poručuje da ide do kraja
Izvor: Tanjug/Srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA