Najnovije

Dodik: Balkan ostavljen kao potencijalno žarište

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da se na osnovu površnog posmatranja vidi da se region Balkana drži kao stalna zona potencijalnog žarišta i zamrznutih sukoba, a da se prema Srbima vodi rigidna politika.
Milorad Dodik (Foto: JuTjub)

Milorad Dodik (Foto: JuTjub)

Kako prenosi Sputnjik, Dodik se složio sa ocenom premijera Srbije Aleksandra Vučića da je "očigledno da na Balkanu postoje sve veća tenzije i pokušaji sveukupne destabilizacije odnosa". "Slažem se sa Vučićem i delim njegovu zabrinutost i njegov stav", naveo je Dodik, dodajući da je nemoguće da spirala kazni za Srbe i srpski narod traje bez obzira na to koje su političke vlasti u Srbiji na sceni. Prema mišljenju predsednika RS, to govori da se zadržava jedna rigidna, podmukla politika prema Srbiji i srpskom narodu. "Na Kosovu se to najbolje vidi. Bez obzira što se promenila vlast, i to nekoliko garnitura, i danas se kažnjava Srbija i srpski narod u konceptu koji je, po njima, navodno trebalo da kazni Slobodana Miloševića", kazao je Dodik. Dodik je istakao da "o tome kako stvari stoje u Bosni i Hercegovini nikada nisu ćutali", ali kaže da je očigledno da u BiH postoji jedna struktura onih koji žele da zaštite nasilje međunarodnih predstavnika iz prošlosti.
Pročitajte još:OSTAJE IM SAMO „ALAH UEGBER“: Nemoć džihadista naspram ruske sile! (VIDEO)Rusija može opremiti Vojsku Srbije i jeftinije i brže od Zapada
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA