Najnovije

Stefanović: SPS otvoreno radi protiv Vučića!

BEOGRAD - Odmah nakon što je objavljeno da je potpredsednik SPS Branko Ružić na Fejsbuku postavio sliku sa Igorom Mikićem, koji je tokom prenosa fudbalske utakmice Srbija-Albanija uzvikivao pogrdne reči na račun premijera Aleksandra Vučića, potpredsednik SNS Nebojša Stefanović oštro je kritikovao koalicione partnere.
Nebojša Stefanović (Foto: nebojsastefanovic.rs)

Nebojša Stefanović (Foto: nebojsastefanovic.rs)

- Pojedinci, među kojima prednjače funkcioneri SPS, licemerno žele da budu deo Vlade, a otvoreno rade protiv premijera. Jedino rešenje je da ti ljudi snose političke sankcije - upozorio je on.

Teške optužbe

Potpredsednik SNS kritikovao je i da, dok se jedni bore za prosperitet i nezavisnost Srbije, a premijer i Vlada posvećeno bave ozdravljenjem srpske ekonomije, ima nekih koji jedva dočekaju da u prvi plan gurnu „razne probisvete“, koji su najvulgarnije i najprimitivnije stvari izgovarali o premijeru. Posle postavljanja slike Ružić se nije oglašavao, ali mu je zato njegov lider Ivica Dačić zapretio: - Jako nepromišljen potez, koji nanosi nepotrebnu štetu odnosima s našim partnerima. Čovek sa slike vređa premijera na najgori mogući način i ne zaslužuje nijednu lepu reč, već samo osudu. A da podsetim Ružića, on nije samo navijač već i potpredsednik SPS. I u obavezi je da poštuje politiku stranke. SPS ima svoju politiku, a kome se ona ne sviđa, može slobodno da ode. To važi za sve i više puta sam ponovio. Razgovaraću s njim kad se vratim iz Moskve. A o tome će biti reči i na organima stranke i neke stvari će morati da se razjasne - kaže on. Ružić je, inače, ispod sporne fotografije napisao: „Moje prvo upoznavanje sa čovekom, ljudinom Igorom Mikićem, rodom iz Peći. Divan čovek, čestit, pošten i, što je meni najvažnije, grobar od glave do pete.“

Aleksandar Antić: Stranka će raspravljati o Ružiću

I Aleksandar Antić, zamenik predsednika SPS, smatra da je Ružićev potez neshvatljiv: - Potez Branka Ružića je nerazumljiv i unosi nepotrebnu tenziju u odnose s našim koalicionim partnerima. Neprihvatljivo je lepo govoriti o čovek koji vređa premijera i Branko Ružić mora da shvati da je kao potpredsednik SPS u obavezi da poštuje politiku stranke, koja podrazumeva i uvažavanje koalicionih partnera, na čiji poziv smo deo Vlade. Pravila u SPS su jasna i važe za sve. O ovom slučaju će se, bez sumnje, raspravljati na stranačkim organima čim se Dačić i ja vratimo iz Moskve.
Pročitajte još:Tužilaštvo zatvorilo istragu: Niko nije kriv za „loto“ prevaruDačić: Ružićevo ponašanje nedopustivoVučić: Hrvati se naoružavaju, a ne mi
Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA